Екатерина Анчева, директор „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации“ в УниКредит Булбанк

Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1

Илияна Захариева е директор „Корпоративни комуникации” в А1. Тя отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към обществото и служителите. Дирекция „Корпоративни комуникации” обединява управлението на публичните комуникации, традиционни и социални медии, организацията на спонсорства и събития, програмите за корпоративна социална отговорност и вътрешните комуникации на телекома. От януари 2019 година е председател на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).
Илияна Захариева има почти 20 години опит в сферата на корпоративните комуникации, връзките с обществеността, маркетинга и рекламата. Тя се присъединява към екипа на А1 от Пощенска банка, където е ръководила корпоративните комуникации на компанията в последните шест години.
Преди да стане част от Пощенска банка през август 2007 година, госпожа Захариева е отговаряла за рекламата и връзките с обществеността последователно за Хеброс банк, HVB Bank Biochim и Уникредит Булбанк. Работата си в областта на корпоративните комуникации започва в KPMG през 1999 г.
Тя има диплома от Chartered Institute of Marketing, London, London School of Public Relations, както и магистърска степен от Факултета за нови и класически филологии и Факултета по славянски филологии на Софийския университет в София.

Член е на УС на IAB България и на Обществения съвет на БДВО. Председател на Дружеството 2019 – 2022 г.

Силвия Костова, директор “Корпоративни комуникации и маркетинг” в Пощенска банка

Силвия Костова има над 15-годишен професионален опит в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и медиите. През последните 8 години ръководи управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка. Преди това повече от 10 години заема ръководни позиции във водеща българска агенция за маркетинг и комуникации. Работила е в редица водещи компании в FMCG сектора, в Администрацията на Президента на Република България, в печатни и електронни медии. За последните 8 години с екипа си в Пощенска банка получава повече от 30 награди за маркетинг и комуникации, сред които и 5 награди EFFIE.

Силвия Костова е член на Управителния съвет на Българската асоциация на рекламодателите и председател на Надзорния съвет на Българското PR общество; член на журито на наградите EFFIE в България, на наградите за най-добра кампания в европейското издание EFFIE Awards Europe 2020 и BAAwards. Силвия Костова е и преподавател по корпоративни и маркетингови комуникации в СУ “Св. Климент Охридски” и Университета за национално и световно стопанство.

 

Модератор: Иван Янакиев, член на УС на БДВО

Иван Янакиев е собственик и основател на Propaganda Group – мрежа от допълващи се бизнеси, работещи в екосистема от независими организации, които споделят експертиза и колаборират по различни проекти. Под шапката на Propaganda Group влизат множество компании, опериращи в областта на PR и маркетинговите комуникации, медиите и високотехнологичните стартъпи.

В биографията си Иван Янакиев има солиден над 16-годишен опит в областта на корпоративните и вътрешни комуникации, маркетинга и връзките с обществеността на международни компании и институции в редица сектори – политика, телекомуникации, технологии, банки, финтех и FMCG.

След като завършва образованието си по политически науки в университета Albert Ludwigs във Фрайбург, Германия, Иван трупа дългогодишен опит в Центъра за европейска политика (Centre for European Policy – CEP), където в ролята си на комуникационен и PR мениджър се занимава с външни и вътрешни комуникации, международни събития, лобизъм и реализирането на големи стратегически проекти в областта на политическите комуникации, какъвто е спасителният план за Гърция от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ). Паралелно с това, той участва като външен консултант в разнообразни международни проекти, реализирани в Германия, Швейцария, Франция и Великобритания като старта на мащабната платформа на Volkwagen в областта на нанотехнологиите.

През последните няколко години той е бил управляващ директор на Аll Channels | PR. В този период Иван е в основата на едни от най-впечатляващите и награждавани интегрирани комуникационни кампании, отличени с множество локални и международни награди, а в рамките на 6 години в All Channels | PR, тя е избирана 5 пъти за агенция на годината. От 2017 до 2020 той координира проектите на Innovation in Politics Institute в страната ни, а в периода 2019-2021 е PR & PA консултант на BESCO (Българската асоциация на стартъп компаниите). Иван е гост-лектор в СУ (Софийски университет) в дисциплините връзки с обществеността и комуникационен мениджмънт, както и в редица професионални форуми и събития.