“Кариера с Кауза” среща Информационния портал за НПО в България

0

Вече трета година „Кариера с Kауза” среща млади и активни хора с неправителствения сектор и успява да ги направи част от света на каузите. Същата е мисията и на Информационния портал за НПО в България, който с гордост подкрепя събитието.

Информация за предлаганите позиции на “Кариера с кауза” можете да намерите на страницата на събитието и в секция “Работа и доброволчество” на Портала. 17560ksk_mother_teresawhite_poster_42x60

Екипът на www.ngobg.info ви очаква на 16 май в двора на Софийски университет. По време на “Кариера с кауза” ще имате възможност да участвате в конкурса “НПО Разкази”, като дадете своите предложения за теми, които искате да видите на Портала. Трите най-интересни ще бъдат разработени от нас, а авторите на идеите ще бъдат наградени.

Тази година Информационният портал за НПО в България празнува своята пета годишнина. За това кратко време той успя да се утвърди като средище на хората от гражданския сектор, медиите, бизнеса и доброволци ентусиасти.

НПО, читалища, спортни клубове или неформални граждански групи – всички те имат възможност да покажат на света, че са живи и работят. Регистрираните потребители в Портала са близо 6000 и съставят най-пълната база данни с активни НПО у нас.

Организациите могат да публикуват новини, да създават събития, да събират подписи за петиции, да пускат обяви за работа и доброволци, да търсят възможности за финансиране и още куп други неща. Всички тези услуги улесняват организациите и подпомагат комуникацията между тях самите. По този начин се осъществява обмен на информация в рамки на един проект, който се дописва от самите му участници.

Само през изминалата година НПО Порталът има над 220 регистрирани доброволци, публикувал е над 100 възможности за финансиране и има над 1 300 000 посетени страници. През 2014 г. най-отразяваните теми от НПО сектора са били за „Деца и младежи”, „Благотворителност и дарителство” и „Социални дейности”, сочи още статистиката на www.ngobg.info.

Share.

Comments are closed.