Калина Леонтиева и Дарина Попова с ментор д-р Александър Христов спечелиха голямата награда в конкурса „Като Бернайс“ на БДВО

0

Първа награда в студентския конкурс „Като Бернайс“, който тази година беше на тема „Европейските институции, бежанската политика и популизмът: нови комуникационни решения“, спечели екипът на Калина Леонтиева и Дарина Попова от специалност „Международни икономически отношения“. Техен ментор беше гл. ас. д-р Александър Христов от катедра „МИО и бизнес“ на УНСС и член на УС на БДВО.

Специалната награда за креативно представяне беше дадена на Изабела Лазова, Слава Добрева и Анна Андреева от магистърската специалност „Публични комуникации“ на Военна академия „Георги С. Раковски“ с ментор подполковник Сашо Воденичарски, главен асистент в академията. Павлина Цанева и Маргарита Димова от специалностите „Медия икономика“ и „Медии и журналистика“ на катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС с ментор гл. ас. д-р Мария Николова бяха отличени с наградата за оригинална идея.

По време на презентациите всеки екип в рамките на 15 минути (плюс 5 минути за въпроси) представи своя проект пред журито, което включваше Мила Миленова – председател на БДВО за 2018 и 2019 г., Емилия Хубавенска – експерт „Комуникации“ European Asylum Support Office (EASO) и всички метори на студентските екипи. Отборите от по 2-3 души трябваше да подготвят и представят комуникационно предложение под формата на информационна, комуникационна, маркетингова, ПР или лобистка кампания, която да включва стратегия и няколко конкретни тактики или дейности и да има потенциала да доведе до подобряване на средата.

Конкурсът е в рамките на фестивала Денят на Бернайс 2017, който се провежда за четвърта поредна година и носи името на създателя на PR професията – Едуард Бернайс. Събитието се осъществи в партньорство с УНСС, катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, БААК, КРИБ, “Загорка” АД, Българска консултантска компания, b2b Media, Медиите на 21 век, The Smarts и Idea PR&Advertising.

Share.

Comments are closed.