Как ефективно да общуваме с медиите, tips&tricks

На 20ти ноември, петък, от 14:00 до 17:00 часа ще се проведе обучение, фокусирано върху ефективното общуване с медиите. То е част от тазгодишното издание на Денят на Бернайс 2020 „Изгубени в превода: PR-и и журналисти в търсене на чиста информационна среда“ и е предназначено за PR професионалисти и студенти. Лектори на обучението ще са Ружа Загорска и Любо Аламанов от TheSite MediaBulgaria.

Ще бъдат представени работещи похвати за поднасяне на информацията, така че да стане част от дневния ред на медията. Ще разберем как медията да стане наш партньор и какво е редно да очакваме и да не очакваме от нея, особено по време на криза. Ще научим кои са нежеланите поведения от страна на PR-a практиците, които не водят до желаните резултати.

Ружа Загорска работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. Работила е за много брандове и компании като: Coca-Cola, LIDL, Microsoft, HP, Beiersdorf, Nivea, Siemens, Telenor, Tokuda Bank, Jack Daniel’s, Finlandia Vodka, Nestle, National Geographic, ELLE, Cosmopolitan и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвала, са спечелили повече от 100 български и международни награди. В момента Ружа Загорска е Управляващ съдружник в SiteMedia Consultancy, агенция за класически и иновативни комуникации. През 2017 г. е отличена за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в  престижната категория “Media Relations Professional of the Year” от една от най-авторитетните световни медии за комуникаци PR News. Под нейното ръководство SiteMedia Consultancy е получила над 30 световни награди и номинации. SiteMedia Consultancy е единствената българска компания, обявена за едно от най-добрите работни места в ПР сферата за целия свят за 2018 и 2019 г. През 2019 г. SiteMedia Consulancy бе обявена за Агенция на годината за целия свят на PR Platinum Awards и на Agency Elite Awards, както и за Най-бързо развиващата се агенция за 2019 г. за целия свят. Само преди седмица агенцията получи рекордните 6 номинации в различни категории на PR Platinum Awards 2020.

Ружа Загорска е изнасяла много лекции и е провеждала многобройни обучения по специалността. Има степен Магистър по финанси към УНСС, както и многобройни дипломи и сертификати в областта на маркетинга и комуникациите. Ружа Загорска е била член на Управителния съвет на Българската асоциация на ПР агенциите четири поредни мандата, както и на Съвета на жените в бизнеса в България.

Любомир Аламанов е основател и управляващ директор на The Site Media.  Има дългогодишен опит в областта на комуникациите като ръководител на корпоративни проекти за Coca-Cola, Microsoft, Хюлет-Пакард, Теленор, Нестле, Байерсдорф, Siemens и много други. Опит и в успешната реализация на няколко политически кампании. Гост лектор в Софийски университет и Нов български университет. Един от основателите на Българската асоциация на ПР агенциите и неин председател за 8 последователни години. Извън комуникациите има и опит като асистент по Теория на програмирането във Факултета по математика и информатика на Софийски университет, както и като началник на кабинета на заместник министър-председателя по икономическо развитие г-жа Даниела Бобева. Магистър по Теория на информацията и специализация в областта на Маркетинг и комуникации.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg