Известни са финалистите в IAB MIXX AWARDS 2021

88 финалиста се съревноваваха за призовите места в 20-те категории на конкурса, на който БДВО е стратегически партньор.

Носителите на отличията ще бъдат обявени на 22 април на церемония IAB MIXX 2021 в хибриден формат.

184 заявки за участие от 20 компании се конкурираха за призовете на шестото издание на IAB MIXX Awards 2021. Това е с 40% повече в сравнение с предходното издание на конкурса, обявиха организаторите. Тази година кандидатурите бяха оценявани от жури от 10 международни експерти в две направления – творчески решения и стратегия.

Най-много заявки бяха подадени в категориите: „Най- добра кампания за повишаване познаваемостта за марката“ „Най-ангажираща кампания“, „Най-добра видео кампания“, „Инфлуенсър маркетинг кампания“. Най-много финалиста имат proof. (28 финалиста от 36 заявки), следвани от Guts & brains DDB (22 финалиста от 35 заявки) и All Channels Group (9 финалиста от 20 заявки).

proof. – 36 заявки / 28 финалиста

Guts & brains DDB – 35 заявки / 22 финалиста

All channels Group – 20 заявки / 9 финалиста

Sunday Media – 18 заявки / 2 финалиста

Together – 13 заявки / 3 финалиста

Next – DC – 12 заявки / 4 финалиста

BTV Media Group – 8 заявки / 5 финалиста

Hub Ahead – 7 заявки / 1 финалист

Denstu – 6 заявки / 1 финалист

The Smarts – 6 заявки / 5 финалиста

НЕГ.БГ– 4 заявки / 2 финалиста

Ogilvy – 4 заявки / 4 финалиста

AMAX GAS – 4 заявки /

Metrics DS – 2 заявки / 1 финалист

Handplayed – 2 заявки / 1 финалист

Offerista – 2 заявки

Braindonors 2 заявки

A1 – 1 заявкa

Havas – 1 заявкa

TDB Play– 1 заявкa

Пълният списък от кампаниите, участващи в конкурса можете да намерите на сайта на IAB България.

Подадените заявки се оценяват по четири критерии:
1. Strategy: Журито търси участник със солидна стратегия зад маркетинговото предизвикателство. Важно е да се демонстрира използване на проучвания, креативност, избор на медийни средства и интеграция с други не-интерактивни медии, ако е уместно.

2. Execution & Use of Media: Колко добре е изпълнена кампанията? Колко креативна или комплексна е кампанията в използването на медии? Какъв процент от бюджета на кампанията е инвестиран в интерактивни медии?

3. Results & ROI: Кампанията трябва да е постигнала своите цели и да има солидно доказателство за това. Изпълнението на кампанията трябва да има значително въздействие върху бизнеса.

4. Creativity: Журито разглежда каква ангажираност на потребителите е постигната, използване на медии, арт/криейтив, копирайтинг, интеграция с цялостната кампания.

IAB Mixx Awards са награди за дигитален професионализъм, който работи както за бизнеса, така и за обществеността. Te отличават кампаниите, които свързват успешно всички свои елементи: от идея, през инсайт и стратегия, до резултати. IAB Mixx Awards e състезание за цялата дигитална индустрия. Носителите на приза на журито на българските награди могат да се запишат за участие в световното и европейското издания на конкурса: The IAB MIXX Awards New York и The IAB MIXX Awards Europе.

 

 

 

Официалeн партньор на IAB MIXX Awards 2021: A1 България

mixx-awards-2020

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg