За поредна година БДВО е партньор на конкурса на b2b Magazine – “Най-зелените компании”

zelena-kompaniya-ekoСт​артира четвъртото издание на Националният конкурс “Най – зелените компании в България 2013 , придружен от Green Day Forum 2014.

Националният конкурс ще оцени и награди екологично отговорните фирми, организации, асоциации и общини в страната.

Независимо от сферата, независимо дали е голяма или малка компанията , има шанс за своя Зелен Оскар, ако постига промени в екологичните показатели на своята дейност . В мащабното събитие през изминалите три години участие взеха над 600 организации – състезатели, съмишленици и партньори.

В рамките на периода до 15 юни 2014 г. е срокът за кандидатстване онлайн на:http://b2bmagazine.bg/

1) Информация – Национален конкурс „Най – зелените компании в България 2013”

2) Въпросник

Категориите са 10 и всяка компания-победител ще получи своя уникален сертификат, статуетка и обществено признание на официалната церемония по награждаването, която ще се състои на 26 юни 2014 г. в хотел Силвър Хаус – София.

Категориите са:

 • Индустрия, производствен сектор, рециклираща промишленост, управление на отпадъци
 • Автоиндустрия, транспорт и телекомуникации
 • Финансови услуги
 • Енергетика и технологии
 • Строителство и недвижими имоти
 • Туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия
 • Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство
 • Медицина, естетична и бюти индустрия
 • Медии, комуникации и ПР
 • Обществени организации, общини и държавни структури

Екип експертно жури, специалисти в сферата на оптимизацията на ресурси, екологията и бизнеса, ще определи по трима финалисти във всяка от категориите. Организирайки това събитие, ние от b2b Magazine, заявяваме подкрепата си към зелените практики в бизнеса, добрите инвестиции и устойчивите резултати.

С подкрепата на:

Postbank, Hotel Silver House, Meva Bulgaria, Eco Mobility,

BTA, AgroTv , Investor.bg , Econ.bg , Fakti.bg , ПРЕДПРИЕМАЧ , CSRBulgaria , ББЛФ , BDVO, GoBio , Events.bg , Cherga.bg , PRnew.info,

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

 • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
 • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
 • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
 • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg