Десислава Еленкова заема позицията мениджър „Маркетинг и комуникации” в „Евроинс Иншурънс Груп”, част от „Еврохолд България” от 2010г. Отговаря за всички маркетингови и комуникационни дейности, управление на спонсорства, събития и програми за корпоративна социална отговорност. От 2014г. заема същата позиция и в „Пенсионноосигурително дружество Бъдеще”.

Има над 15 години опит в сферата на маркетинга, рекламата, корпоративните комуникации и връзки с обществеността. Преди да станe част от екипа на „Еврохолд България“, заема последователно позицията мениджър „Реклама и Връзки с обществеността“ в „Бояна Филм Ефект” и „Ексграунд”.

Член е на Европейската асоциация на комуникационните директори (EACD) и на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Десислава има магистърски степени по икономика от СУ „Св. Св. Климент Охридски“, международни икономически отношения и финансов мениджмънт от УНСС. Говори английски, руски, сръбски и гръцки езици. Избрана за член на Управителния съвет на БДВО през ноември 2017 г.