Управителният съвет е колективен ръководен орган на Българско дружество за връзки с обществеността, който се състои от седем члена, които се избират от Общото събрание измежду членовете на сдружението за срок от 4 години.

.

Председател на УС за 2022 г. 

Анита Пейкова-Бедин

Анита Бедин е председател на Българското дружество за връзки с обществеността. Тя е ръководител отдел „Продуктов мениджмънт и маркетинг“ в Керхер България. Преди това тя е работила като консултант за комуникацията на най-големия европейски инвестиционен фонд, отговаряла е за маркетинга на няколко автомобилни марки и верига хотели, бизнес развитието и комуникацията на проекти в информационните технологии, онлайн ритейл, ентъртеймънт, приключенски туризъм и стартъпи. В продължение на 4 години е заемала позицията на маркетинг мениджър на „Витоша Ауто“, където е отговаряла за автомобилните марки Alfa Romeo, INFINITI, Jeep, 500, FIAT, FIAT Professional и Abarth. Тя има над 17-годишен професионален опит, като част от него трупа, заемайки различни позиции и отговаряйки за различни бизнеси в All Channels Communication Group. Анита е 360˚маркетингов експерт с фокус върху бизнес развитието и намирането на печеливши бизнес и комуникационни решения, ориентирана към резултати и утвърждаването на устойчиви практики. В последните 10 години тя полага усилия като ментор на студенти и прохождащи специалисти, с които работи в екип и обменя опит и идеи.

.

Членове на УС

Гергана Иванова

Гергана Иванова е съсобственик и управител на The Smarts и Параграф 42. По образование е историк, завършва История в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В рекламния бизнес попада случайно през 1997 г. като младши експерт в отдел Връзки с клиенти в малка агенция. Временното става постоянно и Гергана продължава кариерата си в българското представителство на международната верига рекламни агенции Ammirati Puris Lintas (към настоящия момент Lowe), където извървява целия път от акаунт екзекютив до управител на агенцията.

Десислава Еленкова

Десислава Еленкова заема позицията мениджър „Маркетинг и комуникации” в „Евроинс Иншурънс Груп”, част от „Еврохолд България” от 2010г. Отговаря за всички маркетингови и комуникационни дейности, управление на спонсорства, събития и програми за корпоративна социална отговорност. От 2014г. заема същата позиция и в „Пенсионноосигурително дружество Бъдеще”. Има над 15 години опит в сферата на маркетинга, рекламата, корпоративните комуникации и връзки с обществеността.

.

Диляна Йорданова

Диляна Йорданова е комуникационен специалист и ръководител на екип “Привличане на таланти” в TELUS International Europe.

Диляна Йорданова е член на БДВО от 2014 г. През същата година печели студентския конкурс Mtel PR Challenge Contest и стаж в телекомуникационния оператор. Събира опит като PR експерт в работата си в комуникационната агенция Idea PR & Advertising, като част от задълженията са и работата по проектите на БДВО и обслужването на дейността на дружеството.

.

Едуард Цветанов

Едуард Цветанов е основател на Patterns Technology – агенция с фокус върху развитието на комуникационни и продуктови стратегии за технологични компании. В своето портфолио Patterns Technology привлича редица клиенти, сред които Evrotrust, Британското посолство, Mastercard, Synergon Energy, United Group и други.

Професионалното си развитие Едуард започва в Брюксел, където работи за най-голямата лобистка компания в Европа, Burson-Marsteller (сега Burson Cohn & Wolfe).

.

Елена Спирина

Елена Спирина е собственик на компанията за корпоративни събития PARTY MANAGEMENT и организатор на публичните събития Business Talks и White Dinner. Кариерата ù стартира в ПОК „Доверие“ и продължава в ПОК „Съгласие“, „Овергаз“, където заема позицията мениджър „Продажби и обслужване на клиенти“, осем години е част от екипа на Пощенска банка като супервайзър „Продажби“ и мениджър „Търговски маркетинг“.

.

.

Иван Янакиев

Иван Янакиев е собственик и основател на Propaganda Group – мрежа от допълващи се бизнеси, работещи в екосистема от независими организации. Под шапката на Propaganda Group влизат множество компании, опериращи в областта на PR и маркетинговите комуникации, медиите и високотехнологичните стартъпи.

В биографията си Иван Янакиев има солиден опит в международни компании и институции от редица сектори – политика, телекомуникации, технологии, банки, финтех и FMCG

Вашият коментар