Започва приемът на номинации за медийните награди „Валя Крушкина“

По традиция всяка година на 11 септември Фонд „Валя Крушкина“ отваря приема за номинации за престижните медийни награди.

Тази година наградите ще се връчат в четири категории: Пишещ журналист – печатни медии и онлайн медии; Журналист от електронна медия – радио и телевизия; Снимащ журналист – оператори и фотографи; Журналист-надежда – млад журналист.

Журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или са се самономинират до 23 октомври 2019 г. Номинираните материали трябва да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2018 г. до 11 септември 2019 година.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на ФРГИ. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронна поща: konkurs@frgi.bg до 23 октомври 2019 г.

Получените номинации ще се оценяват от независимо жури от изявени журналисти и общественици. Обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите са критериите, по които ще бъдат оценявани материалите. Съгласно регламента на конкурса журито ще определи носителят на голямата награда измежду всички получени номинации. Имената на победителите ще бъдат обявени на специална церемония в края на годината.

Наградите са част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и отличават журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. В досегашните седем издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с повече от 700 материала. През годините наградите се утвърдиха като мерило за качествена журналистика.

Номинирай на https://frgi.bg/bg/activities/konkursi/zapochvat-nominatsiite-za-osmite-nagradi-valya-krushkina-zhurnalistika-za-horata

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg