1 Асен Асенов – председател на журито

Асен Асенов е председател на Българско дружество за връзки с обществеността за 2014 г., директор „Корпоративни комуникации” на ПОК „Доверие” от 2011 г., като работи в компанията и в периода 1998-2007 г., когато заема позициите специалист маркетинг, координатор връзки с обществеността, координатор човешки ресурси, ръководител отдел „Обслужване на клиенти”, директор „Маркетинг”, ръководител отдел „Връзки с обществеността”. Член на Управителния съвет на Българско дружество за връзки с обществеността и негов председател за 2007 и 2008 и 2014 г. Хоноруван и гост преподавател по „Връзки с обществеността” и „Бизнес комуникации” в Университета за национално и световно стопанство. Редовен докторант в катедра “Медии и обществени комуникации” на УНСС.

achelis_thomas_2 Томас Ахелис

Томас Ахелис е президент на Европейската конфедерация за връзки с обществеността (CERP) от 1996 г. до 2006 г. До края на 2007 г. е член на борда на международната PR асоциация (IPRA). Към момента г-н Ахелис e управляващ мениджър и партньор в агенция Achelis and Partners. Има богат опит с международните и кризисните комуникации, а също така и провежда обучителни семинари на теми като: PR Креативност, Стратегическо планиране на PR комуникации, Медиа трейнинг и други.През 2003 г., по покана на БДВО, Томас Ахелис, участва с презентация в организирания от дружеството семинар на тема: ”Имиджът на една страна – съществен фактор за приемането й в Европейския съюз”, а през 2007 г. за първи път е част от журито на най-авторитетния конкурс в сферата на връзки с обществеността в България – PR приз.

3 Елица Баракова

Елица Баракова ръководи екипа на фондация „Помощ за благотворителността в България“ от 1998 г. с убеденост, че благотворителността е поле не само за утвърдени традиционни дейности, но и за социални иновации. Успешно бори митове като: хората и бизнесът не даряват или фондациите са виновни по рождение. Гледа с оптимизъм към деня, когато ще даряваме на училището, университета или неправителствената организация не защото някой иначе ще умре, а защото това е част от пълноценния начин на живот на всеки гражданин.

4 Доника Ризова

Доника Ризова започва кариерата си като репортер в Българското Национално Дарик Радио и по-късно става главен редактор, отговарящ за развитието на радиото в Северозападна България.
От 2011 г. е експерт „Връзки с обществеността“ на медийна група „България он Eр“ и автор на единственото в българския телевизионен и радио ефир специализирано предаване, посветено на медии и PR. “Медиите ON AIR“ се излъчва всяка събота в 11 часа по телевизия и радио „България он Eр“, както и на сайта www.bgonair.bg. Доника Ризова е носител на наградата “Златното перо” на СБЖ за 2011-2012 година в раздел “Електронни медии-телевизия” за предаването “Медиите ON AIR”.

5 Лиляна Загорчева

Лиляна Загорчева има 15-годишен опит в областта на корпоративните комуникации, управлението на конфликти и кризи и води комуникационните кампании на множество големи проекти като преименуването и преструктурирането на Actavis, енергийния проект за Марица Изток 1 на AES, стъпването на KD Инвестмънтс на българския пазар, първичното публично предлагане на няколко големи публични компании включително Първа Инвестиционна Банка и много други. консултира клиенти като Visa International, Goodyear, IBM, Intel, Кимимпекс, Masterfoods, BASF, Trigranit, General Electric и други.

6 Милен Филипов

Милен Филипов е асистент в Бургаски свободен университет, докторант във ФЖМК на Софийски университет и член на Българското дружество за връзки с обществеността. Преподава Стратегическо комуникационно планиране, Създаване на PR текстве, Кризисни комуникации и др. Специализирал се е в Grayling – UK, Virgin Media – UK, McDonald’s Corporate Communication Department – UK, M3 Communications и Община Бургас. Консултира на свободна практика iBrokers, Bultrade Companу и др. Правил е обучения за „Стратегически комуникации“, „Специални събития“, „Връзки с медиите“ и „Връзки с общността на образователната институция“.

DMS_4246 Гергана Иванова

Гергана Иванова е съсобственик и управител на РА The Smarts. По образование е историк, завършва История в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В рекламния бизнес попада случайно през 1997 г. като младши експерт в отдел Връзки с клиенти в малка агенция. Временното става постоянно и Гергана продължава кариерата си в българското представителство на международната верига рекламни агенции Ammirati Puris Lintas (към настоящия момент Lowe), където извървява целия път от акаунт екзекютив до управител на агенцията.  През 10 годишния си период  в агенцията работи за рекламните кампании на международни компании като British Airways, Hoffmann La Roche, Unilever. Част е от единствения български екип, създал международна телевизионна кампания за водка Финландия.През 2008 г. заедно с колега и съмишленик основават The Smarts. Младата агенция се разраства успоредно с кризата, но въпреки трудните условия успява да се наложи като креативна сила със стратегически заряд. Сред настоящите клиенти на The Smarts са Mall Plovdiv, Smirnoff, Mazda, Electrolux, Градус, Queen’s, Захарни Заводи и други.

margarita_pesheva Проф. д-р Маргарита Пешева

Проф. д-р Маргарита Пешева е известен изследовател на електронните медии, история на телевизията и медийната регулация. Публикувала е повече от десет книги в областта на телевизионната комуникация, политическия маркетинг, радио и телевизионната среда във второто десетилетие на прехода между които: Радио и телевизионната среда:2001-2010. Демография, програми, аудитория, поведение” (2011) и “СЕМ: 2001-2010. Регулаторни практики”(2013). Тя е съставител, съавтор и редактор на научните изследвания : “Думите на медийния преход”(2010); “Радиосредата:2001-2010. Програми, аудитория, реклама, цифровизация” (2011); “Телевизионната среда:2001-2010.Програми, аудитория, реклама, регулация, цифровизация”(2011), “Дигиталните медии. Речник на основните понятия”(2012). Проф.Пешева е преподавател във Великотъронвския университет в специалностите: “Журналистика” и “Връзки с обществеността”. Тя е член на международния Редакционен съвет на електронното списание Медиите на 21 век. Член е на УС на Българската академична асоциация по комуникации БААК. Член е на Съюза на българските журналисти.