MToteva_foto-1Мануела Тотева – председател на БДВО. От 2010 г. до 2017 г. заема позицията Communications&Events Мениджър в Аурубис България, където отговаря за вътрешните и външните комуникации на компанията, информационните центрове и планирането и участието в социални проекти на местно и национално ниво. Мануела Дюлгерова-Тотева работи в сферата на комуникациите през последните 12 години. Кариерата й започва като пресаташе в Българска търговско-промишлена палата. След период от 5 години, тя се насочва към корпоративния сектор, където работи като Мениджър Корпоративни комуникации в МЕТРО Кеш енд Кери България, най-големият търговец на дребно в страната през този период. В периода 2005-2007 работи като PR консултант за клиенти като Ideal Standard and Vidima, Grand Hotel Sofia, Mr. Bricolage, HBO and Cinemax, представителните организации на ЕС и др. От 2007 до 2010 г. отговаря за събитията и корпоративните социално отговорни проекти на Юробанк И Еф Джи – България (Пощенска банка). Мануела има бакалавърска степен по „Връзки с обществеността“ от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет, както и диплома от Международния банков институт в София. Продължава своето образование в Британския институт за връзки с обществеността (Лондон), както и завършва редица специализирани обучения по маркетинг, стратегическо планиране и кризисен мениджмънт в България, Сърбия, Чехия и Германия. Мануела Дюлгерова-Тотева е и член на Европейската асоциация на комуникационните директори (EACD).

doc_petrova_1Теодора Петрова – декан на ФЖМК, БААК. Доц. Теодора Петрова е възпитаник на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ. Завършила е журналистика. Има дългогодишен стаж в БНТ 1984-1996 г. Автор и редактор на предавания, документални поредици, популярни забавни програми, някои от които имат международни награди на световни фестивали. През този период е била и хоноруван преподавател във ФЖМК.
От 1994 г. е доктор по философия на ВАК. От 1996 г. е щатен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Била е два мандата зам.-декан по учебната дейност и един мандат декан на факултета.
Курсовете, които води, са в областта на телевизионната журналистика, новите медии и комуникациите. Има публикации у нас и в чужбина. Била е на специализации и е чела лекции във Великобритания, Ирландия, Германия, Белгия и други европейски страни.
Ръководител и рецензент е на дипломни работи и докторски дисертации, рецензент в докторски и професорски конкурси. Има защитени шестима докторанти. Член е на СБЖ, била е член на ОС на БНР, била е член на Комисията по етика в печатните медии, участвала е като член на работни групи и като експерт в международни проекти. 12 години е била представител на България в работни групи на СЕ- Страсбург.

Катя-ДимитроваКатя Димитрова – председател на БАПРА и основател и собственик на ПР агенция „Интеримидж“. Катя  Димитрова е магистър по масови комуникации от УНСС, София. Провежда професионални специализации по ПР и кризисен мениджмънт в Белгия и Германия. Владее свободно четири чужди езика: английски, френски, испански и руски.  Основател е на ПР агенция „Интеримидж“ и управляващ партньор на „Интерпартнерс комюникейшънс“ – една от първите комуникационни агенции у нас, създадена през 1992 година. Постоянен консултант е на борда на директорите на клуб „България-Белгия-Люксембург“, индивидуален член  на IPRA и консултант по редица публични проекти като Дни на Белгия в България, „Do the Right Mix – Придвижвай се разумно!“ и „Будно поколение“ на Европейската комисия, проекти на Национална агенция за приходите, както и корпоративни проекти на BHTC, Deichmann, BILLA, Ytong и др.

IMG_0490Георги Кузмов – главен секретар на рекламния фестивал „Mediamixx“. Към момента, Георги Кузмов ръководи офиса на “BTI Studios LTD” в София, Студиото се занимава с локализация на международни телевизионни канали и програми. Създател е на фестивала Mediamixx, който вече 23 години събира професионалистите от медийния бизнес. От миналата година фестивалът се организира в Солун, като основен фокус са страните от SEE. От 10 години е лицензиран организатор на рекламното шоу “Нощта на рекламоядите”. През 2011-та създава и продуцира музикалния формат “Денис и приятели” в БНТ. Продуцент и водещ е и на политическото предаване “Екип 5” 2010-11. През 2005 започва издаването на списание за реклама и медии “Mediaboxx”, което освен хартиения вариант е и първото онлайн списание за времето си у нас. От 1993 до1995, е директор на “Ефир 2” – втори канал на БНТ (сегашен БТВ).  Минал е през всички стъпала на развитие от репортер в “Актуална Антена”, водещ на младежкото предаване “Вариант М”, един от създателите и водещ  на икономическото предаване “Плюс-Минус”. Издател е на вестник “Hi-Life” (91г.) и е бил главен редактор на изданието до 93 г. В средата на 90-те е бил главен редактор на вестник “Радио и Телевизия”. В средата на 80-те години е работил като репортер и водещ на предаването “Добър ден” в Националното радио. Журналистическата му кариера започва във вестник “Вечерни новини”, където е бил и технически секретар на първия таблуит в България. Бил е член е на директорския борд на Международните награди ЕMMYs от 2000 до 2004 година, когато на Mediamixx се провеждат и полуфинални гласувания за наградите EMMYs. Участвал е в международни журита на фестивали в Монте Карло, Монтрьо, Москва, Женева и Ню Йорк.

 

fani mihovaгл. ас. д-р Фани Маздрашка-Михова – преподавател по комуникации във Великотърновския университет  „Св.св. Кирил и Методий“. Защитила е докторска дисертация на тема „Връзки с обществеността и местна власт“. Има 14 годишен опит в регионални медии, основно като репортер и зам.-главен редактор в областния всекидневник „Янтра днес“ във Велико Търново. Като университетски преподавател води семинарни занятия в различни дисциплини на специалностите „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“.

 

 

 

Nadya_MarinovaНадя Маринова – главен редактор на управляващ мениджър на b2b медия. Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградитеSky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в-к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re: TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др. Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”. Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

 

 

Gergana_IvanovaГергана Иванова – собственик на рекламна агенция The Smarts. По образование е историк, завършва История в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В рекламния бизнес попада случайно през 1997 г. като младши експерт в отдел Връзки с клиенти в малка агенция. Временното става постоянно и Гергана продължава кариерата си в българското представителство на международната верига рекламни агенции Ammirati Puris Lintas (към настоящия момент Lowe), където извървява целия път от акаунт екзекютив до управител на агенцията. През 10 годишния си период в агенцията работи за рекламните кампании на международни компании като British Airways, Hoffmann La Roche, Unilever. Част е от единствения български екип, създал международна телевизионна кампания за водка Финландия.През 2008 г. заедно с колега и съмишленик основават The Smarts. Младата агенция се разраства успоредно с кризата, но въпреки трудните условия успява да се наложи като креативна сила със стратегически заряд. Сред настоящите клиенти на The Smarts са Mall Plovdiv, Smirnoff, Mazda, Electrolux, Градус, Queen’s, Захарни Заводи и други.

 

done09 - croped ResizedДаринка Георгиева – изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор. Даринка заема позицията от началото на 2016 г. Тя работи за насърчаване на обществената отговорност на бизнеса, прилагането на десетте принципа на Глобалния договор на ООН и постигането на Целите за устойчиво развитие чрез колективни проекти на членовете на Мрежата с обществена значимост, които имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.
Даринка Георгиева е и мениджър „Овергаз общество“ в Овергаз като отговаря за отношенията с обществени организации, реализация на КСО инициативи с участието на служители, ефективна и прозрачна дарителска програма, синергии между различните социални проекти на компанията.
Има 10-годишен опит в Програма на ООН за развитие първоначално към Отдела на ООН за социално развитие, а след това като специалист проекти в различни тематични области. Притежава опит в сферата на корпоративната социална отговорност, придобит в регионални проекти, финансирани от Европейската общност и ръководени от ПРООН, в работата й като координатор на Глобалния договор в България през 2010г. и в настоящата й длъжност.
Магистър по право с допълнителни квалификации по управление на проекти и обучения за измерване на ефективността на КСО.