Журито на PR приз 2015 ще оцени публичните представяния на 57 проекта, които участват във финалния етап на PR приз 2015

Журито на PR приз 2015 ще има нелеката задача да избере победителите в 14-те конкурсни категории на PR приз 2015 сред 57 проекта, които ще участват във финалната част на конкурса. Откритите представяния ще се проведат на 16-ти и 17-ти май в зала “Парламент” на Радисън Блу Гранд Хотел София – домакин на Деветия PR Фестивал в България, организиран от БДВО. През тази година проекти има във всички конкурсни категории, като се запазва тенденцията най-оспорвано да е състезанието в CSR – бизнес  сектор” с девет проекта,  „Зелени комуникации и градска среда” със седем проекта и „Специално събитие” също със седем.

Финалистите в конкурса ще имат по 10 минути, за да представят пред журито своят проект и още пет минути, за да отговарят на поставени въпроси. Презентациите и в двата дни започват от 10.30 часа, като са открити и всеки, който желае да ги наблюдава може да го направи. Съгласно регламента на PR Приз, откритите представяния дават 20% от общата оценка и могат да натежат везните при определянето на победителя и наградените във всяка една категория.

За първи път през тази година участниците в първия в страната конкурс за постижения в сферата на комуникациите ще се състезават и за специалната награда на Комисията по етика на БДВО, която се учредява по повод 10-годишнината от подписването на Етичния кодекс на ПР специалистите в България и нейният носител ще бъде излъчен по специални критерии, разработени и приети от Комисията. По традиция, специални награди  в различни категории ще връчат партньорите на БДВО.

Церемонията по награждаване на призьорите в PR приз 2015 ще се състои на 20-ти май в балната зала на Радисън Блу Гранд Хотел София, като с нея ще завърши програмата на Деветия PR Фестивал в България, който през тази година е посветен на дигиталните комуникации – „Дигитален PR – неизбежната трансформация”.

PR Приз 2015 и Девети PR  фестивал се осъществяват с любезното съдействие на:

NGOBG.INFO – Информационният портал за неправителствените организации

Български център за нестопанско право 

ЧЕЗ Груп.

Ексклузивен медиен партньор – BulgariaOnAir

Криейтив партньор – The Smarts

Медийни партньори: Българска телеграфна агенция, Dir.bg,  списание Мениджър, b2b медия, newmedia21.eu, Marketing360.bg и Credoweb. 

Партньори: Българска академична асоциация по комуникации, Idea Advertising & PR, Фондация Инициатива за финансова грамотност, Деа солюшън

Домакин на проявата – Радисън Блу Гранд Хотел София

 

Пълният график на откритите представяния можете да намерите тук

Пълната програма на фестивала можете да видите тук

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg