Денят на Бернайс 2021: “Еволюция на влиянието: 25 години визионери в комуникациите”

В опит да прогнозира бъдещето на връзките с обществеността, осмото издание на фестивала „Денят на Бернайс“ на БДВО ще очертае особеностите на дигиталната тълпа, кои са нейните „архитекти“, какви са взаимните влияния между двете и кои са “gamechanger”-ите днес

По време на „Денят на Бернайс“ Българското дружество за връзки с обществеността ще отбележи 25 години от своето учредяване

На 25 и 26 ноември 2021 г. Българското дружество за връзки с обществеността  (БДВО) празнува 25 години от своето учредяване. Официалното отбелязване  ще е с поредица от онлайн и присъствени събития на фестивала „Денят на Бернайс“ под надслов „Еволюция на влиянието: 25 години визионери в комуникацията“. Програмата включва:

25 ноември, четвъртък, онлайн

10:30 – 12:00
Студентски конкурс „Като Бернайс“ за студенти, изучаващи комуникации, със задание – представяне на комуникационна кампания за стимулиране на ваксинирането против COVID-19. 

15:00 – 18:00
Академичен омнибус 

Студентският конкурс и Академичният омнибус ще се проведат в zoom и ще се излъчват във FB профила на БДВО.

26 ноември, петък, присъствени събития
15:00 – 18:00
Кръгла маса с участието на водещи журналисти, социолози, комуникатори и бизнес лидери от различни сектори, с две основни теми: „Архитектите на дигиталната тълпа“ и The Gamechangers.
В разговора “Архитектите на дигиталната тълпа“, с модератор Константин Вълков, ще дискутират:

В дискусията „The Gamechangers”, с модератор Едуард Цветанов, ще се включат:

 

18:30 – 21:30
Официално отбелязване на 25 години от създаването на БДВО.  

Дискусиите и официалното отбелязване на 25 години от създаването на БДВО ще са присъствени. Дискусиите ще бъдат излъчвани и в социалните мрежи.

Молим желащещите да присъстват на събитията на 26 ноември, петък, да предоставят един от следните документи:

1. Сертификат за ваксинация;
2. Документ, доказващ преболедуване на COVID-19 през последната година;
3. Документ от лаборатория, доказващ наличие на достатъчен брой антитела;
4. PCR тест, направен до 72 часа преди събитието;
5. Бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди събитието;

Внимание! Уважаеми приятели, с оглед на вашата сигурност и удобство, ние от БДВО ще осигурим временен пункт за бързи тестове на територията на събитието. Тестовете ще бъдат за сметка на БДВО. Моля колегите, които ще правят тест на място да дойдат в 18:00 часа, 30 мин. преди официалната церемония. 

 

Фестивалът “Денят на Бернайс” има за цел да очертае развитието на публичните комуникации и промените в отношенията и взаимното влияние между страните в този процес и да представи кои са онези сфери на икономиката, които имат силата да променят обществото ни.

Следете сайта и страницата на БДВО във фейсбук, където ще бъде публикувана пълната програма на фестивала и ще бъдат представени участниците в дискусията на 26 ноември, как то и важни детайли как може да станете част от инициативите.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg