donika_sДоника Ризова има над 20 годишен опит в медийния сектор. Започва кариерата си като журналист в Българското национално Дарик радио, а след това поема в сферата на телевизионната журналистика. Тя е автор и водещ на авторското предаване “Медиите on air” и съботно – неделния сутрешен блок на националната телевизия “България он ер” до април 2018 година.

Доника е магистър “Връзки с обществеността” (СУ “Св. Климент Охридски” ) и през последните години отговаряше и за публичния имидж и КСО на Investor Media Group. Тя бе и част от екипа на международната конференция ” Образование и бизнес”.

Член на  Настоятелството на Фондация „За нашите деца“. Член на БДВО. Носител на редица награди, между които “Златно перо” на СБЖ,  наградата “Св. Влас”,  “Златно сърце” на сп. “Бизнес лейди” и фестивала “Българската Европа”.

В момента Доника Ризова е собственик на туристическия сайт lifeofdonika.com и агенция “PR Code” и активно подпомага кампании за насърчаване на учениците в посока медийна грамотност.