Дискусия за дигиталните комуниции и start up проекти събира водещи представители на институциите, инвеститорите и предпремачите

На 23 ноември от 16.30 до 18.00 часа в Конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски“ (Ректорат, Северно крило, етаж 2, Огледална зала) ще се проведе дискусионен панел на тема „Дигиталните комуникации като канал за промотиране на иновации и start up проекти – възможности и перспективи“. Дискусията се организира от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и е част от второто издание на „Денят на Бернайс”.

В нея ще участват високопрофилни говорители, които ще представят гледните точки на институциите, инвеститорите и start up-ите за ролята на дигиталните комуникации в процеса на изграждане на успешни нови бизнес проекти.

Сред участниците са:

– Стоян Ставрев – член на УС на КРИБ и основател на Българска консултантска компания;

– Емилия Хубавенска – специалист „Комуникации и публикации“ към DG Connect (Directorate General) на Европейската комисия, Брюксел;

– Златка Димитрова – координатор на „Образование България 2030“;

– Крис Георгиев – онлайн предприемач, член на борда на StartUP Foundation;

– Марияна Хаманова – управляващ директор на Cleantech България;

– доц. д-р Миланка Славова – преподавател в УНСС и координатор за България на проекта JEMSS (Joint European Masters in Digital and Social Media Marketing)

– Христо Чернев – съосновател и изпълнителен директор на Taxi Me;

– представители на инвестиционния фонд Eleven и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE Bulgaria), членове на БДВО.

Входът за участие е свободен.

След финала на дискусията ще бъдат обявени победителите от едноименния конкурс, посветен на дигиталните комуникации и start up, в който се съревновават  студентски екипи от няколко университета.

„Денят на Бернайс” 2015 се осъществява с любезното съдействие на КРИБ, Samsung, Mtel, Idea PR and Advertising и с медийното партньорство на ngobg.info, Медиите на 21 век, b2b Media и mkt360. Криейтив партньор на събитието e The Smarts, а негов домакин – СУ „Св. Климент Охридски”.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg