Дигиталният брандинг днес е ключов за бизнеса

Интервю на Катя Василева, БНР с Надя Гогова, изпълнителен директор на IAB България за Дигиталния брандинг

Digital Branding е ключов в днешната дигитална ера, а възможностите са наистина много. Компаниите усилено търсят добри практики, особено важни в настоящата пандемична ситуация, когато светът буквално се премести в онлайн средата. IAB Bulgaria подпомага успеха на бизнеса в тази насока, като предоставя ключови умения на компаниите.

„Диталният брандинг се оказва ключов за бизнеса днес. IAB будилник е надраградената версия на IAB бизнес закуски – проект, който стартира през декември 2019 и предоставя възможности за създаване на качествено дигитално съдържание, дава добавена стойност, възможност за развитие на новодошлите кадри, които имат нужда от нови добри практики. Учим се в движение. 

Дигиталните умения се придобиват чрез обучения, а нови неща навлизат сега 2021-2022, екипите трябва да се ъпдейтват, за да вършат работата си адекватно. Много е важно да има човек, който отговаря за диджитъл частта. Оптимизацията на сайта е изключително важна.  Наблюдаваме, че неправилното позициониране на дадена кампания също се отразява върху нейния успех“, коментира Надя Гогова – изпълнителен директор на IAB Bulgaria.

Най-важните теми на деня са “На кого, какво и защо в дигиталния брандинг? Ефектът върху два бранда!”, “Изграждане на бранд инфлуенс”, “Дигитална трансформация на бизнеса през призмата на Digital Branding” и други.

От IAB подготвят още интригуващи събития съвсем скоро, например на 20 април ще можем да научим повече за Brandstorytelling и важността на подкастите в дигиталния свят.

Чуйте целия разговор на Катя Василева с изпълнителния директор на IAB Bulgaria Надя Гогова.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg