Дигитален PR – неизбежната трансформация е темата на Деветия PR Фестивал в България

На 19-ти и 20 май ще се проведе Деветия PR Фестивал в България, под надслов „Дигитален PR – неизбежната трансформация”. Фестивалът е едно от най-значимите и очаквани събития в календара на професията, като началото на неговото организиране бе поставено от Българско дружество за връзки с обществеността през 2006 година.

За трета поредна година, фестивалът ще започне с предизвикателство пред научната общност, която ще се представи своите доклади и ще дискутира на тема: „ДИГИТАЛНИЯТ PR: НОВИ КОМУНИКАЦИОННИ СТАНДАРТИ” в рамките на Академичния омнибус, който се организдира в партньорство с Българската академична асоциация на комуникациите (БААК), Комисията за научно-практически изследвания и анализи на съвременната журналистика при СБЖ и с медийното партньорство на електронните научни списания: Медиите на 21 век (newmedia21.eu); Реторика и комуникации (http://rhetoric.bg/).

В рамките на фестивала ще се проведат серия от дискусионни панели,  на тема: „ЕТИКАТА В ПУБЛИЧНАТА КОМУНИКАЦИЯ ОНЛАЙН. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ И НЕДОПУСТИМИ ПРАКТИКИ”, организиран от Комисията по етика на БДВО; „СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ – НЕИЗПОЛЗВАНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КОМПАНИИТЕ”; „СЪДЪРЖАНИЕ, ФОРМА И АУДИТОРИЯ – ТРИТЕ СТЪЛБА НА СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ” и др.

Първият ден от фестивалната програма ще завърши с традиционната среща на финансовите PR специалисти и журналисти, която през тази година се организира в партньорство с Фондация „Инициатива за финансова грамотност” и с любезното съдействие на Пощенска банка.

Кулминация на Деветия PR Фестивал ще бъде на 20 май в Бална зала, Радисън Блу Гранд Хотел, където ще се проведе официалната церемонията по награждаването на победителите в петнадесетото издание на първия в страната конкурс за постижения в сферата на комуникациите – PR Приз.

PR Приз 2015 и Девети PR  фестивал се осъществяват с любезното съдействие на:

NGOBG.INFO – Информационният портал за неправителствените организации

Български център за нестопанско право 

ЧЕЗ Груп.

Ексклузивен медиен партньор – BulgariaOnAir

Криейтив партньор – The Smarts

Медийни партньори: Българска телеграфна агенция, Dir.bg,  списание Мениджър, b2b медия, newmedia21.eu, Marketing360.bg и Credoweb. 

Партньори: Българска академична асоциация по комуникации, Idea Advertising & PR, Фондация Инициатива за финансова грамотност, Деа солюшън

Домакин на проявата – Радисън Блу Гранд Хотел София

 

Пълната програма на фестивала можете да видите тук

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg