БДВО за втора поредна година партнира на инициативата “Ден без асансьори”

13124581_1064332653627570_7550345687680174197_nДен без асансьори е европейска инициатива, част от кампанията NowWeMOVE, която в България се координира от сдружение BG Бъди активен и ще се проведе на 13 май за втора поредна година. БДВО отново е партньор на инициативата.

В тази връзка ви приканваме да затворите символично асансьорите и ескалаторите за ден и да окуражите вашите служители, приятели, съграждани да се качат по стълбите. Естествено, участието в Ден без асансьори е доброволно и асансьорите трябва да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат. • Включиха се 300,000 човека; • Събитието бе отразено от всички национални телевизии; • Най-голям медиен обхват от всички участващи европейски държави със 160 споменавания; • Европейският комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева също се включи в събитието, като избра стълбите вместо асансьора. НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКОВА НЕЩО КАТО „АСАНСЬОР“ КЪМ УСПЕХА. ЗА ДА СТИГНЕТЕ ДО НЕГО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКАЧИТЕ ПО СТЪЛБИТЕ.

ЗАЩО ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ

Ден без асансьори е европейска инициатива, която лесно достига до широката общественост, предизвиква медиен интерес и не коства сериозни финансови инвестиции. Участвате в европейска инициатива, която ще ви помогне да повишите вниманието върху физическата активност за здраве. Ден без асансьори е събитие, което дава възможност да въвлечете местната общност. Ние ще ви осигурим необходимите материали за събитието и ще ви дадем насоки и съвети за организирането му. Ще си осигурите национално и международно отразяване на събитието. Ден без асансьори е предпоставка за създаване на нови и успешни партньорства.

КАК МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ

Още идеи и конкретни стъпки за организиране на успешно събитие за Ден без асансьори, можете да намерите в наръчника План за действие. • Затворете символично асансьорите/ескалаторите в една или повече сгради. • Организирайте публична информационна кампания като раздавате брошури с информация и ключови факти, свързани с ползите от използването на стълбите. • Организирайте специално събитие. Това може да е тренировка навън, в която да използвате стълбите като основен „уред“. • Включете местните власти във вашето събитие. Нека техният пример да послужи за повишаване интереса на обществото към проблема с обездвижването. • Организирайте състезание по най-бързо изкачване на стълби.

Използване на европейски бранд – NowWeMOVE (=знак за качество). Специално създаден уебсайт и форма за регистрация на събитието ви. no-elevators-day.nowwemove.com Наръчник (План за действие) за организиране на събитие за Ден без асансьори. Включване в европейска медийна кампания. Специално създадена Google AdWords кампания. Възможност за участие в мрежа на международно ниво. НИЕ ЩЕ ОСИГУРИМ… Създадени специално за събитието дизайни и маркетингови материали (банери, постери, тениски и др.) Възможност за поставяне на ваше съдържание в нашите медийни канали (уебсайт, социални медии).

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ЕВРОПЕЙСКАТА ИНИЦИАТИВА ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ ПИШЕТЕ НА: BEACTIVE@BGBEACTIVE.ORG ИЛИ СЕ СВЪРЖЕТЕ  НА: +359 876 723 377 WWW.BGBEACTIVE.ORG

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg