Деветият PR Фестивал фокусира вниманието на пиар практиците върху дигиталните комуникации

„Дигитален PR – неизбежната трансформация” бе темата на Деветия PR Фестивал. За трета поредна година, фестивалът стартира с Академичен омнибус, като тази година темата бе „Дигиталният PR: Нови комуникационни стандарти”, който се организира от Българската академична асоциация по комуникации, в партньорство с Комисията за научно-практически изследвания и анализи на съвременната журналистика при СБЖ. В омнибуса с изказвания и доклади участваха проф. дфн Милко Петрову Снежана Тодорова, председател на СБЖ, проф. дфн Иванка Мавродиева, доц. д-р Георги Калагларски, доц. д-р Теодора Петрова, доц. д-р Стефан Серезлиев, Йоанна Колева, Аня Павлова и др., като на докладите ще бъдат публикувани в научните издания Медиите на 21 век (newmedia21.eu) и Реторика и комуникации (http://rhetoric.bg/), както и на сайта на БДВО. Омнибусът завърши с дискусия по проблеми, свързани с Етичния кодекс на пиар специалистите в България с участието на Милена Атанасова, Председател на Комисията по етика към БДВО.

Това бе и естествен преход към първия дискусионен панел от фестивалната програма, изцяло посветен на етиката и устойчивото развитие. Той бе организиран от Комисията по етика на БДВО на тема „Етиката в публичната комуникация онлайн. Препоръчителни и недопустими практики”, в кайто участниците дискутираха по теми като “Тролът – Добавена стойност на отчаянието!”, “Хигиена на възприятието – как да селектираме информацията”, “Етични практики за мониторинг”, “Възможности за злоупотреби и техните адекватни решения” и др.

Първият ден от фестивалната програма продължи с Общо събрание на БДВО, по време на което бяха обсъдени и промените в Устава на дружеството, най-важните от които са промяната на предмета на дейността от такава в частна полза в обществена, отваряне на организацията за студенти и промяна в мандатността на управителния съвет и структурата на управление на БДВО.

Краят на първия фестивален ден бе отбелязан с традиционна среща на финансовите пиари, която през тази година БДВО организира в партньорство с фондация “Инициатива за финансова грамотност” и с подкрепата на  Пощенска банка.

В рамките на втория ден бяха включени два дискусионни панела. Първият обхвана темата „Социалните медии – неизползва       ни възможности за компаниите”. Като лектори в него се включиха гл. ас. д-р Стойко Петков, преподавател в НБУ, Александър Христов, член на УС на БДВО и акаунт директор в CIVITAS, Виктория Блажева, директор Връзки с обществеността и корпоративни комуникации в УниКредит Булбанк, Георги Генчев, ръководител на екипа на NGObg.info и Силвия Александрова, Client Solutions Manager, CredoWeb.

Вторият панел беше посветен на темата „Съдържание, форма и аудитория – трите стълба на социалните медии”. В ролята на лектори влязоха Мария Тодорова, управляващ директор на Next DC, Борис Луканов, експерт по дигитален маркетинг и онлайн PR, консултант в Marketing Creative Lab, Николай Бойков, директор „Операции“ и съдружник в All Channels Communication Group. В дискусията след панелите се включиха известни имена от PR средите, които обсъдиха начините за измерване на резултатите в социалните медии, интегриране на данни от Facebook и други теми свързани с надслова на тазгодишното издание на фестивала.

Кулминация във фестивалната програма бе церемонията по награждаване на победителите в PR приз 2015, която се проведе с балната зала на Радисън Блу Гранд Хотел София. Информация за победителите и наградените можете да намерите тук, а церемонията, която се излъчи в предаването “Медиите он ер”, на телевизия “България он ер” – ексклузивен медиен партньор може да наблюдавате тук и тук.

PR Приз 2015 и Деветият PR Фестивал се осъществиха благодарение на:

NGOBG.INFO – Информационният портал за неправителствените организации, Български център за нестопанско право, ЧЕЗ Груп,

Ексклузивен медиен партньор – BulgariaOnAir,

Криейтив партньор – The Smarts,

Медийни партньори: Българска телеграфна агенция, Dir.bg,  списание Мениджър, b2b медия, newmedia21.eu, Marketing360.bg и Credoweb. 

Партньори: Българска академична асоциация по комуникации, Idea Advertising & PR, Фондация Инициатива за финансова грамотност, Деа солюшън

Домакин на проявата – Радисън Блу Гранд Хотел София

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg