Двe издания на БДВО Summer camp за 2019 г. из скалния лабиринт Калето

За първи път тимбилдинг-ът на БДВО претърпя две поредни издания за малко повече от месец – на 14 юли и на 17 август. Предизвикателството – преход из скален лабиринт “Калето” до Червен бряг, привлече и втора група комуникатори, желаещи да преминат заедно през препятствията на природния феномен. Дали заради убедителния разказ на първата група преминали ПР-и или заради професионалното изкривяване да се търси ново преживяване, това е най-успешния БДВО Summer Camp до момента. В двата прехода се включиха 25 ентусиасти, най-малкия от които на 8 години, подсигурени от професионален планински водач и алпийска екипировка.

68820604_10158399073409796_7093526273351221248_nПриродният феномен Калето е дълъг около един километър. Десетки гигантски каменни блокове образуват истински скален лабиринт от огромни процепи и коридори, високи до 50 метра. Маршрутът включва преминаване през тях, изкачване до скални площадки и спускане през пещера или по външната страна на Лабиринта с въже от височината на 8 етажна сграда. Преходът отнема между 3 и 4 часа, в зависимост от големината и физическата подготовка на групата. Действа като истински стимул за бързо изграждане на приятелства.

 

68560447_10158399069964796_7519033489434345472_o

 

 

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg