Двадесетото издание на PR Приз “Промените са ни в природата” ще се проведе изцяло онлайн

  • Приемът на проекти в конкурса стартира днес и ще продължи до 18 юни включително

  • Публичните защити ще се проведат в Zoom и ще се излъчват на живо в интернет

  • Цените за участие във всички категории са намалени наполовина

София, 18 май 2020 – Стартира двадесетото издание на най-дългогодишния конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR Приз 2020. Състезанието отличава най-добрите кампании на фирми, медии и публичен сектор за комуникация на корпоративни новини, продукти и услуги, каузи и събития.

“Запазването на конкурса през тази особена година е важно за БДВО решение, което беше взето след дискусия сред колегите и задълбочен анализ на условията, в които комуникационната общност е поставена в момента.”, коментира Илияна Захариева, председател на БДВО. “В УС на организацията сме категорични, че провеждането на двадесетото издание е символично и ще бъде прието като положителен знак от бранша и бизнеса като цяло. За ПР-ите винаги е било характерно в предизвикателствата да откриваме възможност за промяна, чрез която да успяваме да реализираме още по-големи успехи. Ще го докажем и този път, като реализираме конкурса професионално и отговорно, със специални преференциални условия за участие в тази трудна ситуация за бранша, предоставяйки на колегите най-високата трибуна за представяне на работата им.”, допълва Захариева.

Тази година публичните представяния на проектите и журирането ще са изцяло онлайн и ще се предават на живо в реално време в мрежата. Така всеки, който желае, ще може да проследи проектите, които го вълнуват.

По традиция PR Приз ще отличи най-добрите специалисти в „Комуникационна агенция“ и „Вътрешен комуникационен отдел“, а най-успешните кампании ще се борят в категориите “Корпоративна комуникационна кампания”, „Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност“, „Комуникационен проект в неправителствения сектор“, „Комуникационен проект в публичния сектор“, „Проект за вътрешни комуникации“, „Комуникационен проект за продукт или услуга“, „Специално събитие“, „Комуникационен проект на медия“, „Кризисни комуникации“, „Дигитална кампания или проект“, „Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding“.

Председател на журито на PR Приз 2020 ще бъде Асен Асенов – директор „Корпоративни комуникации”, ПОК „Доверие”. Асенов е председател на Обществения съвет на БДВО и бивш председател на организацията.

“Мисля си, че точно в тази година, в която COVID-19 нанесе солидни щети на нашия бранш, е от изключително значение провеждането на PR приз. По този начин ще дадем възможност на всички колеги да покажат своите постижения, ще наградим добрите проекти и кампании, направени през миналата година и ще отправим недвусмислено положително послание към бизнеса и обществото. Нещо повече, това става в годината, в която конкурсът отбелязва своята 20-годишнина и преминавайки през всякакви предизвикателства през своето съществуване, за пореден път ще изпълни важната си мисия, за която бе създаден – да представи пред широката публика истинското лице на професията ни, което се характеризира с високи постижения, етично поведение, обществена ангажираност, а и с чисто човешка емпатия”, коментира Асенов.

„PR Приз 2020 ще е изцяло дигитален, каквото вече е и голяма част от ежедневието ни – професионално и лично. Онлайн провеждането на публичните представяния е възможност да бъдат видяни от много повече колеги, а онлайн оценяването ни позволява да разширим състава на журито и с участието на професионалисти, които работят в чужбина. Дигиталното издание на PR Приз 2020 „Промените са ни в природата“ е нашето признание към комуникационната общност, която преминава стремително през всички промени и се трансформира заедно, подкрепяйки клиентите си.”, коментира Елена Стефанова Матеева, изпълнителен директор на БДВО.

Общо 14-те конкурсни категории ще бъдат журирани от водещи комуникационни специалисти с различни профили.

Откритите представяния, на които кандидатите за престижните призове ще защитават публично проектите си, ще се проведат онлайн на 27 – 28 юни 2020 г. Кои са отличените носители на PR Приз 2020 ще разберем в края на месец юни.

 

Заявките за участие могат да се подават на интернет страницата на БДВО тук:   https://bdvo.orgpr-приз-2020/ до 18 юни включително.

 

Важни дати:

Приемане на проектите: 18 май – 18 юни 2020 г.

Публично онлайн представяне на кампаниите пред жури: 27 – 28 юни 2020 г.

Обявяване на носителите на PR Приз 2020 – края на юни 2020.

 

Пълният регламент на конкурса и онлайн заявка за участие са публикувани тук.

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg