Журналистът на NOVA Лора Крумова и преподавателят в Нов български университет проф. Веселин Методиев ще представят в самостоятелен панел гледни точки към медийното противодействие на дезинформацията, която много често разделя българското общество. Те ще дадат примери от съвместната инициатива на Новините на NOVA и НБУ – общия телевизионен проект „Гласът на науката“. В поредица от 9 разговора, журналистите на NOVA и NOVA NEWS обсъдиха с преподаватели от университета последните научни изследвания за COVID-19 и влиянието му върху различни аспекти от живота.

Лора Крумова е водеща на предаването на NOVA „На фокус с Лора Крумова“. Журналистическата й кариера е свързана с NOVA в продължение на повече от 10 години. В медията започва като външнополитически репортер, а пет години по-късно вече е лице на сутрешния блок „Здравей, България“. През годините е била автор и водещ на предаванията „Комбина“ и „Събуди се“ по NOVA , както и на „Тази събота“ и „Тази неделя“ по bTV.

Лора Крумова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2003 година заминава на едногодишна специализация по журналистика в Аризонския държавен университет, САЩ. Тя е съосновател на магистърската програма по журналистика, продуцентство и финанси към Висшето училище по застраховане и финанси.

 

Проф. Веселин Методиев е историк и политик. Председател на Настоятелството на Нов български университет, основател на департамент История на НБУ.
Народен представител е в 40-ото народно събрание, където е зам.-председател на парламентарната група на „Демократи за силна България“. В периода 1997–1999 г. е вицепремиер и министър на образованието и науката.
Професионалната му кариера преминава през Нов български университет, Главно управление на архивите към Министерски съвет, 37–ото и 38–ото Народно събрание.
Основните му изследователски интереси са в областта на историята на държавните институции в България.
Преподавател по философия на историята, история на държавните институции в България; история на модерната българска държава; европейска история.