btyВиктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк, директор „Комуникации“ и Diversity Manager на банката. Тя ръководи и програматаSocial Impact Banking на УниКредит за България.

Член е на борда на директорите Harvard Club of Bulgaria и на борда на Тръста за социална алтернатива. Отговаря за работната група по комуникационна стратегия на Съвета на жените в бизнеса в България. Част е от Европейската асоциация на комуникационните директори. Става член на Обществения съвет към Българското дружество за връзки с обществеността от април 2019 г.

Виктория е основател на инициативата The C-Suite Minimalists като част от MBA дисертацията й в Warwick Business School (WBS) и създава едноименен блог и подкаст, в който споделя научни материали с практични съвети за иновации в ефективното управление, предприемачество, повишаване на продуктивността и благосъстоянието.

Писала е статии за в. Капитал, сп. Мениджър, в. 24 часа и др. Преподава в българското представителство на London School of PR. Лектор е в областта на маркетинга, комуникациите и социалното предприемачество в различни програми и конференции.

Завършила е MBA в WBS;  бизнес програмата CORe на Harvard Business School;  професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford University; програмата за висши мениджъри на Harvard JFK School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации; има Bachelor of Science от OU Business School, Великобритания и др. Сертифицирана е по програма за социално предприемачество на Oxford University и в Executive Coaching от Cambridge University. В момента прави програма за Data Science for Executives към Columbia University, САЩ.