Вера Гоцева

Lomovera pic1Вера Гоцева – Ломовера, има над 15 години опит в областта на журналистиката, фотогрфията и рекламата.

В момента води курсове по фотография, фотоуикенди, корпоративни фототиймбилдинги, групови фотоаналитични опити и публични лекции в различни формати, като TED, Creative mornings и гост-лекции в университети.

Има 7 реализирани изложби, една от които в рамките на Barselona design week през 2014. През 2017 представя проекта си „Пощенски картички към баща ми“, включващ изложба и социална инсталация, определен като едно от големите фотографски събития на годината.

В последните почти четири години обединява двете си най-големи страсти – разказването на визуални истории и пътуването в разработване на собствен формат – първите по рода си курсове по смартфон фотография, които провежда като фотоуикенди на различни красиви места из България два пъти в месеца.#Lomoveraclasses стигат и до The Atlantic през 2018-та. Снимките и са публикувани в The Huffington post, Der Spiegel, Granta, Dnevnik, Capital LIGHT и много други издания.

Извън фотографията има няколко продължителни партнъорства, в които сътрудничи на брандове в социалните си канали. Сред комерсиалните клиенти са едни от най-големите компании в България.

Обича откритата работа и не харесва думата “инфлуенсър”.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg