Брой 105 на PRактики – електронно информационно издание на БДВО

10 години Етичен кодес:

Стартира програмата на БДВО за отбелязване на 1о години от приемането на Етичния кодекс на ПР специалистите в България.

Mtel PR Challenge 2015:

Информациионна кампания мотивира студентите да участват в конкурса.

Диляна Костадинова, посланик на конкурса, за  своето участие в него, стажа в Мтел и шансът, който се открива пред студентите, които ще представят своите идеи в тазгодишното му издание.

PR обучение:

Ясен Гуев ще води обучение, организирано от БДВО на тема “Как доброто име носи пари”.

PR сътрудничество:

 Интервю с Николай Андреев – финансов директор на Нова телевизия, победител в първото издание на конкурса CFO на годината, организиран от EY (Ernst & Young) България.

Стив Ханке идва в България за участие в конференцията Образование и бизнес, а модератор ще бъде Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон.

БДВО отново ще бъде партньор на Лукрат за традиционното обучение по управление на онлайн съдържание.

 PReдай на PRиятел:

Фотоизложбата „No Man Is An Island – фотографии от острови” събира средства за лечение на пулмонална хипертония.

Съдържанието на целия брой можете да намерите тук, както и всички броеве за 2015 г. – приятно четене!

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg