БДВО ще подкрепи третото издание на медийните награди “Валя Крушкина – журналистика за хората”

Управителният съвет на БДВО взе решение да подкрепи третото издание на медийните награди “Валя Крушкина – журналистика за хората”. Годишните награди за журналисти „Валя Крушкина –  журналистика за хората“ са учредени на 11 септември 2012 г., като част от Фонд „Валя Крушкина“ на фондация “Работилница за граждански инициативи”  и в памет на бележитата българска журналистка, починала  през юни същата година. Целта на наградите е да отличат примери за отговорна и обективна журналистика.

В тазгодишното издание на конкурса са получени 75 номинации със 160 различни материала в общо  петте конкурсни категории: Печатна медия, Електронна медия, Онлайн медия, Фотография и операторско майсторство, Млад журналист.

Победителите в отделните категории, както и носителя на голямата награда “Валя Крушкина” за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост и др., ще станат известни на 4 декември 2014 г., на официалната церемония по награждаването им, която ще се проведе в студио едно на БНР от 20.00 часа.

БДВО подкрепя каузата за обективна, отговорна и етична журналистика и се отнася с изключителен респект към журналистите, които със своя труд и пример я отстояват и утвърждават в българската медийна и обществена среда.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg