БДВО ще подкрепи третото издание на медийните награди “Валя Крушкина – журналистика за хората”

0

Управителният съвет на БДВО взе решение да подкрепи третото издание на медийните награди “Валя Крушкина – журналистика за хората”. Годишните награди за журналисти „Валя Крушкина -  журналистика за хората“ са учредени на 11 септември 2012 г., като част от Фонд „Валя Крушкина“ на фондация “Работилница за граждански инициативи”  и в памет на бележитата българска журналистка, починала  през юни същата година. Целта на наградите е да отличат примери за отговорна и обективна журналистика.

В тазгодишното издание на конкурса са получени 75 номинации със 160 различни материала в общо  петте конкурсни категории: Печатна медия, Електронна медия, Онлайн медия, Фотография и операторско майсторство, Млад журналист.

Победителите в отделните категории, както и носителя на голямата награда “Валя Крушкина” за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост и др., ще станат известни на 4 декември 2014 г., на официалната церемония по награждаването им, която ще се проведе в студио едно на БНР от 20.00 часа.

БДВО подкрепя каузата за обективна, отговорна и етична журналистика и се отнася с изключителен респект към журналистите, които със своя труд и пример я отстояват и утвърждават в българската медийна и обществена среда.

Share.

Comments are closed.