БДВО подкрепя за трета поредна година европейската инициатива Ден без асансьори

Сдружение BG Бъди активен  има удоволствието да ви покани да се включите в европейската инициатива Ден без асансьори, която ще се проведе за трета поредна година на 26-ти април 2017 (сряда), с подкрепата на Българско дружество за връзки с обществеността.

Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. В събитието ще се включат хора, компании и институции от цяла Европа като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите.

През 2016-та година близо 300,000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а посланик на инициативата бе Кирил Николов Дизела, който изпрати своя снимка от изкачването му по стълбите на Айфеловата кула и привлече след себе си хиляди последователи из цяла Европа. В България инициативата бе отразена във всички национални телевизии, както и в десетки традиционни и онлайн медии.

Амбицията ни за тази година е да нахвърли 500,000 участници в България. Вярваме, че можем да го постигнем заедно.

Ще се радваме, ако намерим във Ваше лице съмишленик и се включите в инициативата като организирате събитие – символично затваряне на  асансьорите или ескалаторите във Вашата сграда и подканите посетителите и служителите си да се раздвижат в този ден. Като се присъедините към кампанията Вие ще подкрепите усилията ни да окуражим хората, които нямат време за спорт, да бъдат активни в ежедневието си.

Вашите ползи от присъединяване към инициативата са:

  • Повече физическа активност ще допринесе за тонуса на екипа Ви и ще повиши ефективността на служителите.
  • Социална отговорност към служителите – ще Ви предоставим интересни факти, с които да мотивирате служителите си и да им покажете ползите, които имат за собственото си здраве и самочувствие.
  • Възможност за положителен PR и медийно отразяване. През 2016 година имахме редица запитвания от медиите за локации, на които ще се състои събитието, за да могат да направят репортаж.
  • Европейска принадлежност – в инициативата ще се включат десетки европейски държави като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят хората да изберат стълбите. По този начин искаме да покажем важността от физическата активност в ежедневието на всеки един човек.

Всички дейности, част от Ден без асансьори, са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, заболявания и такива, които не желаят да участват в кампанията.

Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. Повече за кампанията и други събития, към които може да се присъедините вижте тук.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg