БДВО подкрепя за трета поредна година европейската инициатива Ден без асансьори

0

Сдружение BG Бъди активен  има удоволствието да ви покани да се включите в европейската инициатива Ден без асансьори, която ще се проведе за трета поредна година на 26-ти април 2017 (сряда), с подкрепата на Българско дружество за връзки с обществеността.

Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. В събитието ще се включат хора, компании и институции от цяла Европа като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите.

През 2016-та година близо 300,000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а посланик на инициативата бе Кирил Николов Дизела, който изпрати своя снимка от изкачването му по стълбите на Айфеловата кула и привлече след себе си хиляди последователи из цяла Европа. В България инициативата бе отразена във всички национални телевизии, както и в десетки традиционни и онлайн медии.

Амбицията ни за тази година е да нахвърли 500,000 участници в България. Вярваме, че можем да го постигнем заедно.

Ще се радваме, ако намерим във Ваше лице съмишленик и се включите в инициативата като организирате събитие – символично затваряне на  асансьорите или ескалаторите във Вашата сграда и подканите посетителите и служителите си да се раздвижат в този ден. Като се присъедините към кампанията Вие ще подкрепите усилията ни да окуражим хората, които нямат време за спорт, да бъдат активни в ежедневието си.

Вашите ползи от присъединяване към инициативата са:

  • Повече физическа активност ще допринесе за тонуса на екипа Ви и ще повиши ефективността на служителите.
  • Социална отговорност към служителите – ще Ви предоставим интересни факти, с които да мотивирате служителите си и да им покажете ползите, които имат за собственото си здраве и самочувствие.
  • Възможност за положителен PR и медийно отразяване. През 2016 година имахме редица запитвания от медиите за локации, на които ще се състои събитието, за да могат да направят репортаж.
  • Европейска принадлежност – в инициативата ще се включат десетки европейски държави като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят хората да изберат стълбите. По този начин искаме да покажем важността от физическата активност в ежедневието на всеки един човек.

Всички дейности, част от Ден без асансьори, са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, заболявания и такива, които не желаят да участват в кампанията.

Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. Повече за кампанията и други събития, към които може да се присъедините вижте тук.

Share.

Comments are closed.