БДВО организира обучение на тема „Поглед “от кухнята на телевизията“ с Доника Ризова

Поглед “от кухнята на телевизията”

Цел на обучението:

В обучението, което е предназначено както за професионалисти с дългогодишен опит, така и за студенти, ще научите от първо лице за знанията, придобити от практиката на специалист с дългогодишен опит , който е бил от двете страни на „барикадата“ – журналист и ПР. От първия ефир на Доника Ризова, с какво трябва да внимаваме в ТВ студиото, как да преодолеем страха си от телевизионната камера,  как да се превърнем в търсени ТВ  коментатори, телефонният тефтер на редактора и 10 златни правила за работа с медии до корпоративна социална отговорност на една компания за пример.

donika_rizovaОбучител: Доника Ризова
Доника Ризова е водещa на седмичното предаване по Bulgaria ON AIR „Медиите ON AIR“ – единственото в българския ефир, което дава трибуна за дискусии по теми, свързани с медиите и комуникациите. Тя е мениджър „Корпоративна социална отговорност“ в Investor Media Group, като лично се ангажира с обществено-значими, културни и благотворителни каузи. Има и опит като експерт „Връзки с обществеността“ на Bulgaria ON AIR.

Доника Ризова е носител на наградата на Съюза на българските журналисти „Златно перо“ в категория „Телевизия“, наградата „Златно сърце“ за активната си социална ангажираност, номинация за наградата „Заедно в благотворителноста“, номинация за „Жена на годината “ в конкурса на сп. Grazia. Доника Ризова е посланик на кампанията на Investor Media Group “Забавното четене”, както и на инициативите на фондация „За нашите деца“. Тя е редовен гост-лектор в университети и училища, както и търсен анализатор по медийни теми.

Програма:

Място на провеждане – ФЖМК, зала 16

Период на прoвеждане – 31 март 2017 г.

Начало: 9:00 часа

9.00 10.30 ч. Как да се подготвим за ТВ интервю
10.30 – 10.45 ч.    Кафе-пауза
10.45 – 11.30 ч. Какво няма да прочетете в учебниците – практически съвети и ситуации
11.30 12.00 ч. Q&A

 

 

 


Такса участие
: 70 лв. редовна цена;  50 лв. за членове на БДВО; за студенти и докторанти, обучаващи се в редовни форми на обучение по “Връзки с обществеността” – безплатно.

Таксата се заплаща в български лева по банков път по сметката на БДВО, както следва:
Юробанк България (Пощенска банка)
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG05 BPBI 7940 1076 0532 01
Основание: Такса за обучение от /име на участника/
За обучението можете да се регистрирате като попълните следната форма:

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg