БДВО е партньор на конкурса „Най-зелените компании 2011”

Българско дружество за връзки с обществеността е партньор в провеждането на конкурса “Най-зелените компании 2011”. Конкурсът, организиран от b2b Media, за втора поредна година ще отличи най-зелените компании в България за изминалата 2011 г.

Конкурсът отчита не само постигането на “зелени” цели и корпоративни стратегии, но също отразява и мненията на служителите относно фирмените политики за опазване на околната среда на практика. Допитването разграничава компаниите, които имат зелени инвестиции според законовите изисквания и други, които правят по- големи инвестиции за своя сметка.

Крайният срок за кандидатстване в конкурса “Най-зелените компании 2011” е 11 юни 2012 г. Компаниите могат да кандидатстват в една от 10-те категории:

 • Индустрия, производствен сектор, рециклираща промишленост, управление на отпадъци
 • Автоиндустрия, транспорт и телекомуникации
 • Финансови услуги
 • Енергетика и технологии
 • Строителство и недвижими имоти
 • Туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия
 • Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство
 • Медицина, естетична и бюти индустрия
 • Медии, комуникации и PR
 • Обществени организации, общини и държавни структури

Важни дати в конкурса:

11 юни 2012 г – край на конкурса.
Затваря се онлайн платформата, в която се попълват апликационните форми за участие.

12 юни – 28 юни 2012 г – експертно жури оценява номинираните компании.
След предварителна селекция по формални критерии за правилно попълнени апликационни форми, журито започва да обработва документите и да класира участниците.

28 юни 2012 г – Green Day Forum на b2b Media и Официална церемония по награждаване на отличените компании в конкурса. Събитията ще се проведат в гранд-хотел „София”.

За повече информация относно конкурса и съпътстващия го Green Day Forum:  http://green2012.b2bmagazine.bg/

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

 • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
 • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
 • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
 • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg