БДВО дава старт на седмото издание на студентския конкурс Mtel PR Challenge

Mtel_PR_Challenge_2017-new-logoЗа стаж в отдел „Корпоративни комуникации” и работа по реализацията на реален проект ще се надпреварват студентите-участници в тазгодишното издание на студентския конкурс

За седма поредна година БДВО и Мтел предоставят възможност на студентите, изучаващи комуникационни специалности, да покажат своите идеи, да демонстрират възможностите и предложенията си по реален проект, поставен от телекомуникационната компания.

Темата на тазгодишното задание е „Спортни ТВ канали на Мтел“, а студентите-участници в конкурса ще трябва да разработят две концепции – една, предназначена за вътрешни публики и друга – за външни, за което ще имат на разположение близо месец.

Журирането на студентските проекти ще се проведе на два етапа, като по време на първия специалистите от Мтел ще се запознаят с проектите и ще класират най-добрите за втори етап – открита защита, по време на която заедно с председателя на БДВО – Мануела Тотева, двама от комуникационните специалисти на компанията ще оценят представянето на проектите.  Втората част на оценяване на участниците ще се проведе на 20 април 2017 г. в София, като финалистите ще бъдат допълнително уведомени за мястото и часа на провеждане.

Желаещите да проверят своите възможности и да спечелят платен стаж в телекома, следва да изпратят своите разработки по зададената тема не по-късно от 17 април на електронен адрес: office@new.bdvo.org. Освен проекта, кандидатите следва да изпратят и попълнена заявка за участие в конкурса.

Студентите, които кандидатстват в конкурса, следва да са завършили минимум трети курс от своето обучение по специалност Връзки с обществеността или друга комуникационна специалност или да следват магистърска програма.

Заданието на Мтел можете да намерите тук.

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg