Агенцията: Посредникът на „brand match-a”

0

Лора Добрева и Николай Димов от RevTag разказаха за реализираните си проекти и преодолените предизвикателства.

За провеждане на успешна инфлуенсър маркетинг кампания са необходими много съставки и преди всичко диалог. Все по-видима е нуждата от добър посредник между брандове и изпълнители, който да познава и двете страни. Изграждането на връзка с аудиторията е най-важния елемент и именно доверието печели потребителя, то създава трайни отношения с  бранда, според @RevTag.

Каква е ситуацията на пазара в България? Има брандове, които искат да ползват инфлуенсър маркетинг само защото им се струва  модерно. А това не трябва да е причината или целта. Най-важното нещо в отношенията между инфлуенсъра и бранда е да има „brand match”. Той се случва когато имаме бранд стратегия с добър подбор на инфлуенсъри, качествено съдържание, познаване на целевата аудитория и ясни цели. За да има качествена стратегия, трябва много добре да се познава бранда, каква е неговата целева аудитория.

Трябва да има ясни цели и те се определят от бранда. Могат да са популяризиране на продукт, стимулиране на продажби, директни продажби. За всяка една от тях има различни подходи, като за популяризирането е особено важна обосновката на твърдението, защо или с какво е различен този продукт.

И едва тогава може да се мине към избора на инфлуенсъри. Важно е посредникът да познава бекграунда на бранда, какви са причините да иска активиране на дигиталния диалог, какво го е провокирало да иска да работи с точно този създател. От своя страна посредникът е този, който може да предложи ефективните инфлуенсъри за кампанията. Именно този сложен процес е в основата на успешната инфлуенсър- кампания, която да доведе до желаните резултати.

Измеримите резултати са важни без значение от сферата. Те показват кое от създаденото съдържание е по-интересно, търсено и желано от аудиторията и кое може да се изключи. „С подходящ екип и експерти в различните направления работа се върши в пъти по-лесно и приятно.“, споделиха @RevTag.

Share.

Comments are closed.