#unselfie през Щедрият вторник

0

БДВО се включи в световната инициатива #ЩедриятВторник

fonЧленове на Българското дружество за връзки с обществеността се включиха с професионално доброволчество и менториране на кампании, набиращи средства за каузите си в #ЩедриятВторник. БДВО разпозна в инициативата и свои собствени принципи – устойчивост; теми, значими за общността; социална отговорност. #Unselfie, запазеният хаштаг на Щедрият вторник, носи много смисъл и предизвиква към действия, подкрепящи каузи и принципи.

#ЩедриятВторник е отговорът на обществата на манията по Черния петък и един от акцентите на годишната благотворителност и доброволчество. Това е кампания, в която организации се състезават за вниманието на милиони дарители и доброволци.

България участва за 4та поредна година в световната инициатива и има своето място https://givingtuesday.bcause.bg/, което BCause домакинства.

През 2018г. участват кампании с 8 апела, които търсят дарения, част от тях – за първи път. Като част от инициативата, която стартира на 16 ноември, ще бъде проведен Форум Щедрият вторник на 27 ноември, на който създатели  на кампаниите и техни известни поддръжници- актьори, певица и .. група деца, ще разказват за каузите си.

Тази година организаторите са подготвили 2 наръчника – за компании и за организации, с идеи за дарителски и доброволчески акции в деня и около него. Никой не притежава Щедрият вторник и всяка организация и отделен човек може да допринесе за добрия шум в инициативата, според своя цел, фокус или ъгъл към нея.

Партньор и домакин е Асоциация за развитие на София.

Форумът #ЩедриятВторник ще се проведе на 27.11.2018, вторник, от 16,30 до 19,00 часа на ул. Сердика №1.

 

Share.

Comments are closed.