United Partners с единствената награда за България от IPRA

0

Отличието е с историческа стойност, тъй като за първи път призът за международна PR кампания отива в агенция от Централна и Източна Европа

По време на тазгодишното издание на Golden World Awards 2016 в категорията за най-добра международна кампания от агенция, отличието грабна United Partners заради проекта за EEMUSIC (Energy Efficient Music Culture). Признанието бе присъдено от авторитетното международно жури, съставено от членовете на IPRA (Международната асоциация на PR специалистите).

Проектът, който бе отличен, е насочен конкретно към представителите на бизнеса в музикалната индустрия. Той се осъществява с финансовата подкрепа на програмата “Интелигентна енергия – Европа” и има за цел да покаже на организаторите на фестивали и музикални събития как индустрията може да използва различни инструменти, за да измерва въглеродния отпечатък, който оставя, и да намали вредните емисии. Освен в България, проектът беше активен и в повечето европейски държави, сред които Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Великобритания.

За първи път в тази категория е номинирана не само агенция от България, но и от Източна Европа. Това е най-доброто доказателство, че нивото на PR услугите в България вече е достигнало международните стандарти.

Още за Golden World Awards

Всяка година жури от опитни професионалисти в сферата на връзките с обществеността събира номинации за най-добрите PR проекти. Изготвя се шорт-лист от номинираните проекти, от които веднъж годишно, по време на Golden World Awards, най-добрите от тях биват отличени. По думите на самото жури най-важните параметри, по които се оценява една кампания, са общественото значение и полза, постигнатите конкретни цели, иновативните творчески стратегии и демонстрираните резултати.

Още за IPRA

Най-голямата организация, обединяваща работещите в сферата на Public Relations – Международната PR асоциация (IPRA), е създадена преди 60 години в Лондон, на 1-и май 1955 г. От 1990 г. насам IPRA организира и ежегодните награди Golden World Awards, които да отличават най-добрите PR кампании в света за изминалата година.

 

Share.

Comments are closed.