PR Summer Camp 2021 ще е на Драконова лодка на езерото Панчарево

0

На 28 август 2021 г. от 10:30 ч. БДВО организира за своите членове и приятели PR Summer Camp на езерото Панчарево, където ще се насладят на едно нетрадиционно приключение, изпълнено с незабравими преживявания – драконова лодка.

Състезанието.
Обикновено екипажът в една драконова лодка се състои от 22- ма човека, от които 20 гребци, един водач и един барабанист, който определя ритъма на загребването с греблата. Неговата роля е изключително важна, тъй като ключът на успеха на всеки отбор е синхрон на движенията на загребване. Разпределянето на местата е според габаритите на участниците, като най обемистите се разполагат в най широката част на лодката. Всички седят по двойки в лодката, като едните загребват от ляво, а другите от дясно на борда. Първата двойка гребци, определя темпото на отбора и отборната скорост. При драконовите лодки няма значение кой какви спортни умения има, тъй като водещ е отборният синхрон и следване на командите от инструктора.

Състезанието с драконови лодки са включени от ЮНЕСКО в списъка на шедьоврите на устното и нематериалното културно наследство.

Необходима екипировка: дрехи за преобличане (под тях може и бански костюм)
Такса: 30 лева за членове, 70 лева за нечленове. Членовете на БДВО ползват преференциална такса и за придружители.

Моля, заявете Вашето присъствие на: office@bdvo.org

Share.

Comments are closed.