Предстои раздаването на „Зелените Оскари”

0

Zeleniteoskari_MG_0076

Националният конкурс “Най-зелените компании в България” се провежда за девета година и отличава най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

 

Кои ще са победителите тази година ще определи престижното жури:

  • Д-р Марина Стефанова, Директор „Устойчиво развитие“ към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН
  • Катя Димитрова, Председател на Българската Асоциация на ПР Агенциите за 2018, изявен ПР експерт
  • Силвия Костова, Началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка
  • Инж. Иван Иванов, Председател на Българската асоциация по водите
  • Илиана Павлова, Директор Индустрия и околна среда при Българската стопанска камара
  • Улрике Щрака, Търговски съветник при Австрийско посолство в София
  • Мила Миленова, Председател на Българското дружество за връзки с обществеността за 2018
  • Елица Панайотова, Координатор на проекта “Зелена София“
  • Ивелина Василева, Председател на Комисията по околната среда и водите в НС

Призовете тази година са допълнени с нови категории като зелен офис, зелена иновация, проект или идея. Отличията са уникални за България, като отчитат постигането на “зелени” цели и социално-отговорни стратегии. Надпреварата е подходяща за компании, които имат инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

Традиционно сред отличените ще бъдат и журналисти, чиито материали са били свързани с темите на конкурса. Публикациите или репортажите може да са насочени към пряко към опазването на околната среда или към

подобряване на икономиката на страната за повече устойчивост. Може да са свързани с личен пример за популяризиране на зелената идея или да разнищват проблеми, свързани с нарушения на заонодателството за опазване на природното богатство, разследвания по повод на еко-нарушения, както и вдъхновяващи примери за по-устойчиво развитие на бизнеса.

Отново и в това издание ще бъде връчено специалното отличие „Зелена личност”, с което организаторите поощряват индивидуалните усилия. То беше присъдено за първи път през 2012 година. Наградата е единствената, която се връчва след гласуване изцяло онлайн.

Официалната церемония по награждаването ще е на 7 юни 2019 година от 19 часа в Best Western Premier Sofia Airport Hotel .

През 2018 г. по зеления килим минаха 33 призьори с устойчиви идеи, проекти и постижения. Организатор на конкурса е b2b Media.

Share.

Comments are closed.