В Деня на PR специалиста 2021 г. беше очертана стратегическата роля на комуникациите

0

На 07 юли PR общността в България заедно отбелязава Деня на PR специалиста, който тази година, 2021 г., беше посветен на стратегическата роля на комуникациите.

Традиционно, обединената PR oбщност в България в продължение на няколко години отбелязва професионалния си празник с различни тематични дискусии и игри, актуални за текущата година – „Етиката в ПР индустрията“ 2016 г., “Истински PR специалисти говорят за фалшиви новини” 2017 г., “Супергероите на съдържанието в дигиталната ера” 2018 г. През 2000 г. Денят на PR специалиста беше признат за официален професионален празник и на него беше подписан обновения Етичен кодекс на PR специалиста в България.

През тази година, 2021 г., на съвместно събитие на PR организациите беше очертана стратегическата роля на PR-a. Бяха представени първите резултати от проекта “КоМ: Инсист” на колегите от ФЖМК, СУ „Св. Климент Охридски“, който се осъществява в партньорство с БДВО и БАПРА. Проектът има за цел да изследва тенденциите в корпоративните комуникации в България.

0707_1На база на първите данни от проучването, представители на PR организациите у нас се включиха в дискусия как PR-ът може да допринесе за бъдещото развитие на компаниите и организациите, и за дългосрочни позитивни промени, които ще позиционират професионалистите като незаобиколим фактор при взимането на стратегически решения. В дискусята, модерирана от Калин Калинов, взеха участие Александър Христов, Иван Янакиев, Стефан Серезлиев, Миглена Въгленова.

В събитието се включиха членове на БДВО, БАПРА, Еавропейската асоциация на комуникационните директори, БААК, АСКО, Съюз на журналистите, практикуващи PR.

 

0707_2

Share.

Comments are closed.