Медиен анализ за април’21 на СМО Insider

0

През април общата тв гледаемост бележи спад, който следва типичната сезонност. Няма съществени промени в разпределението на аудиторията по телевизионни групи и канали на месечна база, като Нова Броудкастинг Груп остава доминиращата група, следвана от Би Медиа Груп.

На годишна база доставената аудитория за ТВ рекламодателите бележи ръст от 9%, който основно е резултат от липсата на локдаун през март-април 2021 г. Това се потвърждава и от данните за запълване на рекламните блокове в основните канали, които през април 2021 г. бележат съществени ръстове спрямо същия месец на 2020 г.

Този месец фокусът е върху „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по бТВ, което все още не може да достигне рейтингите, които „Шоуто на Слави“ генерирарше по националната телевизия. То, на свой ред не показва съществени резултати в нишовия канал 7/8, особено след септември 2020 г., когато каналът стана част от допълнително платените канали.Целият медиен анализ за април можете да намерите на Месечен медиен анализ: април’21 (cmoinsider.bg) 

Share.

Comments are closed.