КУПИ 1 КНИГА, кампания за бъдещето на книгата продължава

0

2021 година започна най-новата кампания под шапката на инициативата „Купи 1 книга. Зарадвай любим човек“, подкрепена от БДВО.

Първите три месеца на годината, изпълнени с много лични, християнски и национални празници, преминаха под мотото„Купи 1 книга. Зарадвай любим човек“.  Организаторите ежедневно напомняха на любителите на четенето, че книгата е ценен и подходящ подарък за всеки повод. Подарявайки книга, всеки от нас прави специален жест, изразява отношение, поднася благодарност.

„Няма неподходящо време за четене на книги и не съществува по-пълноценен подарък от хубавата книга. Книгите се свързват с едни от най-хубавите чувства – щастие, приятелство, любов, носят приятни емоции и позитивизъм. С книги могат да се изразяват най-искрени чувства, да се показват емоции и чувства, да се поднасят извинения и да се правят предложения.“, споделят от книжният бранш.

Над 200 издателства и онлайн книжарници, както и авторитети като Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Министерство на образованието и науката, са обединени от общата кауза – бъдещето на книгата и гледат в една посока.

В края на 2020 дамите от Съвет на жените в бизнеса в България организираха благотворителната томбола и по този начин се включиха в каузата “Купи 1 книга. Подари я за Коледа”.
Със събраните средства те подпомогнаха библиотеките на четири училища в страната:
СУ “Нешо Бончев”, Панагюрище, обл. Пазарджик,
ОУ “Граф Николай Игнатиев”, Граф Игнатиево, обл. Пловдив,
ПГ “Георги Сава Раковски”, Костенец, Софийска област
СУ “Васил Левски”, гр. Гълъбово, обл. Стара Загора
#Купи1Книга #ЗаДаЯИмаКнигата

Share.

Comments are closed.