Как ефективно да общуваме с медиите, tips&tricks

0

На 20ти ноември, петък, от 14:00 до 17:00 часа ще се проведе обучение, фокусирано върху ефективното общуване с медиите. То е част от тазгодишното издание на Денят на Бернайс 2020 „Изгубени в превода: PR-и и журналисти в търсене на чиста информационна среда“ и е предназначено за PR професионалисти и студенти. Лектори на обучението ще са Ружа Загорска и Любо Аламанов от TheSite MediaBulgaria.

Ще бъдат представени работещи похвати за поднасяне на информацията, така че да стане част от дневния ред на медията. Ще разберем как медията да стане наш партньор и какво е редно да очакваме и да не очакваме от нея, особено по време на криза. Ще научим кои са нежеланите поведения от страна на PR-a практиците, които не водят до желаните резултати.

Ружа Загорска работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. Работила е за много брандове и компании като: Coca-Cola, LIDL, Microsoft, HP, Beiersdorf, Nivea, Siemens, Telenor, Tokuda Bank, Jack Daniel’s, Finlandia Vodka, Nestle, National Geographic, ELLE, Cosmopolitan и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвала, са спечелили повече от 100 български и международни награди. В момента Ружа Загорска е Управляващ съдружник в SiteMedia Consultancy, агенция за класически и иновативни комуникации. През 2017 г. е отличена за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в  престижната категория “Media Relations Professional of the Year” от една от най-авторитетните световни медии за комуникаци PR News. Под нейното ръководство SiteMedia Consultancy е получила над 30 световни награди и номинации. SiteMedia Consultancy е единствената българска компания, обявена за едно от най-добрите работни места в ПР сферата за целия свят за 2018 и 2019 г. През 2019 г. SiteMedia Consulancy бе обявена за Агенция на годината за целия свят на PR Platinum Awards и на Agency Elite Awards, както и за Най-бързо развиващата се агенция за 2019 г. за целия свят. Само преди седмица агенцията получи рекордните 6 номинации в различни категории на PR Platinum Awards 2020.

Ружа Загорска е изнасяла много лекции и е провеждала многобройни обучения по специалността. Има степен Магистър по финанси към УНСС, както и многобройни дипломи и сертификати в областта на маркетинга и комуникациите. Ружа Загорска е била член на Управителния съвет на Българската асоциация на ПР агенциите четири поредни мандата, както и на Съвета на жените в бизнеса в България.

Любомир Аламанов е основател и управляващ директор на The Site Media.  Има дългогодишен опит в областта на комуникациите като ръководител на корпоративни проекти за Coca-Cola, Microsoft, Хюлет-Пакард, Теленор, Нестле, Байерсдорф, Siemens и много други. Опит и в успешната реализация на няколко политически кампании. Гост лектор в Софийски университет и Нов български университет. Един от основателите на Българската асоциация на ПР агенциите и неин председател за 8 последователни години. Извън комуникациите има и опит като асистент по Теория на програмирането във Факултета по математика и информатика на Софийски университет, както и като началник на кабинета на заместник министър-председателя по икономическо развитие г-жа Даниела Бобева. Магистър по Теория на информацията и специализация в областта на Маркетинг и комуникации.

Share.

Comments are closed.