Започва приемът на номинации за медийните награди „Валя Крушкина“

0

По традиция всяка година на 11 септември Фонд „Валя Крушкина“ отваря приема за номинации за престижните медийни награди.

Тази година наградите ще се връчат в четири категории: Пишещ журналист – печатни медии и онлайн медии; Журналист от електронна медия – радио и телевизия; Снимащ журналист – оператори и фотографи; Журналист-надежда – млад журналист.

Журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или са се самономинират до 23 октомври 2019 г. Номинираните материали трябва да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2018 г. до 11 септември 2019 година.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на ФРГИ. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронна поща: konkurs@frgi.bg до 23 октомври 2019 г.

Получените номинации ще се оценяват от независимо жури от изявени журналисти и общественици. Обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите са критериите, по които ще бъдат оценявани материалите. Съгласно регламента на конкурса журито ще определи носителят на голямата награда измежду всички получени номинации. Имената на победителите ще бъдат обявени на специална церемония в края на годината.

Наградите са част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и отличават журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. В досегашните седем издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с повече от 700 материала. През годините наградите се утвърдиха като мерило за качествена журналистика.

Номинирай на https://frgi.bg/bg/activities/konkursi/zapochvat-nominatsiite-za-osmite-nagradi-valya-krushkina-zhurnalistika-za-horata

Share.

Comments are closed.