ÎÁÁ ÁÀÍÊÀ ÌÈËÀ ÌÈËÅÍÎÂÀМила Миленова председател на БДВО. Тя заема позицията директор „Корпоративни и маркетингови комуникации“ и кънтри комуникационен мениджър на KBC Груп в България, като ръководи комуникационния екип на дружествата във финансовата група, сред които са ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на ОББ. От началото на 2018 г. е председател на Управителния съвет на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Член е на работната група по комуникации към Асоциацията на банките в България. По-рано е била управляващ директор в All Channels | PR, афилиирана агенция на FleishmanHillard в България. Има академичен опит като преподавател по Маркетинг и Маркетингово планиране в Университета за национално и световно стопанство от 2012 до 2014 г.

Председател на Жури 2018

 

Sabina Stirb finСабина Стърб е интегриран комуникационен експерт от Румъния с 14-годишен опит. Тя е успяла да съчетае в себе си журналистиката, PR, CSR, Public Affairs, заедно с много творчески, дигитални и брандинг познания.

Със солидна корпоративна и агентска подготовка, Събина в момента е мениджър маркетингови комуникации в BRD – Groupe Société Générale. Преди това е управлявала Corporate Citizenship Communication и Public Affairs за Samsung Electronics в Румъния, България и Унгария.

Натрупала е опит в корпоративната и бранд комуникация от управлението си на високопрофилни проекти в публичния сектор, партньорства и управление на заинтересованите страни, особено в областта на технологиите и европейската цифрова програма. Тя интегрира BBDO, Publicis Consultants Paris и местната агенция GMP PR като PR професионалисти. Събина е ръководител на многобройни проекти, кампании и програми, като Фондация “Бил Гейтс и Мелинда Гейтс“ в Румъния, която тя е ръководила 4 години, както Информационен център на ООН и комисията на ЮНЕСКО. Носителка е на два бронзови лъва от международния фестивал Cannes Lions за кампаниите Use of Technology и Connected Technologies през 2016г.

Жури в категориите: Корпоративна комуникационна кампани, Зелени комуникации и градска среда, Проект за вътрешни комуникации, Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding, Вътрешен комуникационен отдел на годината.

 

Webp.net-resizeimage

Паулина Ямса, глобален старши онлайн маркетинг мениджър, Siemens. Тя е дигитален маркетингов експерт, който превръща всяка една промяна във възможност за комбиниране на емоционалната интелигентност с технологиите. Над  10 години опит в целия цифров пейзаж – от мобилни приложения до програми за генериране на потребление в цифрови агенции, малки и средни предприятия и компании със „сини чипове“, включително Microsoft и SAP. Тя помага на хората да намерят нови, неконвенционални начини за решаване на стари проблеми и промяна на „играта“, благодарение на свежа, международна перспектива. Живее в 5 държави и говори на 7 езика.

Жури в категориите: Комуникационен проект в публичния сектор, Комуникационен проект за продукт или услуга, Кризисни комуникации, Дигитална кампания или проект, Имиджмейкинг.

 

Webp.net-resizeimageЕйдън Пауър се присъединява към KBC Bank – Ирландия през 2012 г. като Маркетинг директор и оттогава развива бранда на банката-претендент „The Bank of You“. Основната му отговорност е да задвижва на  клиентско-центрираната бранд стратегия „digital first”, уверявайки се, че по своята същност брандът запазва своята позиция на банка-претендент. Той е опитен директор по маркетинг, комуникации, корпоративни въпроси и КСО както във сектора на финансовите услуги, така и в този на бързооборотните потребителски стоки. Ейдън е член на Съвета на Ирландската асоциация на рекламодателите, както и на Съвета на Ирландската Организация за рекламни стандарти. Той също така е директор на Изпълнителния съвет на „Enactus Ireland“ – неправителствена организация за социални предприемачество.

Жури в категориите: Корпоративна комуникационна кампания, Проект за вътрешни комуникации, Комуникационен проект за продукт или услуга, Специално събитие, Вътрешен комуникационен отдел на годината.

 

 

finМайкъл Леандър е международно признат маркетингов авторитет. Като говорител и треньор, той е вдъхновил търговци в 51 държави на 6 континента. Родом от  Дания, в момента е основател и главен изпълнителен директор на Markedu и главен консултант в международна маркетингова консултантска компания GIDMA.

Жури в категориите: Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност,  Комуникационен проект в неправителствения сектор,  Комуникационен проект на медия,  Комуникационна агенция на годината.

 

 

 

New York, NY. December 8th 2016. Shane Snow CEO and founder of Contently photographed for Shane Snow by Christopher Lane

Шейн Сноу е награден журналист и успял предприемач. Автор е на най-продаваната бизнес книга Smartcuts, както и на Dream Teams, която предстои да излезе през юни 2018 г. Съавтор е на The Storytelling Edge. Той е съосновател на компанията за маркетинг съдържание Contently, която помага на креативните хора и компании да свързват изкуството с науката, интегрирайки технология ,талант и стратегия в единен подход. Шейн Сноу също така служи в борда на фондация Contently за разследваща журналистика. Списанието на Сноу се появява във водещи световни бизнес медии като “Бърза компания”, “Връзки”, “Ню Йоркър” и в още десетки водещи новини. Той е член на „Кралското дружество на изкуствата“ и носител на наградата “Иноватор” на Колумбийския университет за подпомагане на каузата на журналистиката. Той е наречен “Wunderkind” от “Ню Йорк Таймс”, от Details е споменаван като “Digital Maverick”, а списание GQ описват работата му като  “Insanely addicting”.

Жури в категориите: Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност, Комуникационен проект в публичния сектор,   Комуникационен проект на меди, Дигитална кампания или проект.   

 

fin

Кристин де Леон е писател, редактор и стратег с над 15-годишен опит. Тя е придобила голям опит по време на бума на “dot-com” в края на 90-те години. По време на прекъсване на кариерата си, за да се отдаде на младото си семейство, Кристин стартира VeryNiceThreads – устойчив моден блог, който се превърна в голям принос за The Huffington Post UK. Кристин се мести, след което оглавява първото студио за съдържание на Огилви. През следващите години Кристин провежда консултации относно маркетинга на съдържанието на световните марки в бизнеса и сега се е отдала на новата роля в кариерата си, а именно като ръководител на Content at Connected Pictures – малка, но ожесточена агенция за видеосъдържание в лондонския Shoreditch. Принос към радостта на Кристин са ангажиментите ѝ в лондонския музей „Виктория и Албърт“, както и в седмицата на социалните медии и TEDx. Кристин е от Торонто. Към днешна дата Кристин се е установила с Северен Лондон, заедно със съпруга си, двете им прекрасни деца и любящата им котка.

Жури в категориите: Комуникационен проект в неправителствения секто, Специално събитие, Комуникационна агенция на годината, Студентски комуникационен проект.

 

fin

Александър Сладек е роден във Виена през 1972 г.  В рамките на период от почти 25 години Александър натрупва богат опит в корпоративните и маркетинговите комуникации – връзки с обществеността, ефективен маркетинг и масови комуникации. Той натрупва опит в работата си както с индивидуални клиенти, така и с агенции. Александър работи като копирайтър, творчески директор и управляващ директор в различни австрийски комуникационни агенции. Бил е ръководител на маркетинговия и комуникационен отдел в „Суперфонд“ (международна компания за хедж фондове). След  „Суперфонд“ Сладек започва работа като старши консултант в известната Виенска PR агенция The Skills Group, а малко след това бива назначен за управляващ партньор в All Channels Communication Austria GmbH. Александър е също преподавател по маркетинг и продажби в WIFI Виена (част от Австрийската федерална икономическа камара) и акредитиран консултант по теза в Университета за приложни науки във Виена. Завършил е Журналистика и комуникационн науки в съчетание с Политически науки във Виенския университет, също така притежава магистърска степен по право.

Жури в категориите: Зелени комуникации и градска среда, Кризисни комуникации, Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding, Имиджмейкинг, Студентски комуникационен проект.

 

 

fin

Николай Караджов, изпълнителен директор на БАКА. Николай Караджов има над 15 години опит в сферата на маркетинга и комуникациите. Като Маркетинг Директор на Арома АД пряко участва във въвеждането и налагането на пазара у нас и в чужбина на емблематични козметични марки. Впоследствие като Директор Издания в Sanoma Bliasak Bulgaria / SBB Media повече от 10 години ръководи екип, който въвежда и утвърждава в България световни брандове като National Geographic, Men’s Health, Cosmopolitan, разработвайки и електронния бизнес на компанията. От октомври 2017 година е Изпълнителен директор на Българската асоциация на комуникационните агенции.

Жури в категориите:  Корпоративна комуникационна кампания, Комуникационен проект за продукт или услуга,  Дигитална кампания или проект, Комуникационна агенция на годината, Вътрешен комуникационен отдел на годината.

 

fin Христо Христов, председател на IAB. Христо Христов е изпълнителен директор на дигиталната компания Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп, от 2013 г. През 2005 година той основава дигиталната новинарска компания Дарик Уеб, която през 2013 година придобива Нетинфо. Няколко месеца по-късно Нетинфо става част от Нова Броудкастинг Груп. Христо Христов е бил част от журналистическия екип на Дарик Радио и е специализирал в BBC London. Професионалният му опит включва още и участие в стартъп проекти в областта на финансите. Завършил е „Право“ в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Жури в категориите:  Проект за вътрешни комуникации, Кризисни комуникации,  Дигитална кампания или проект, Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding, Комуникационна агенция на годината,  Вътрешен комуникационен отдел на годината

DMS_7576Катя Димитрова е собственик и управляващ партньор на комуникационната група Интерпартнерс , включваща агенции с профил в рекламата /Интерпартнерс/ и Връзките с обществеността /ИнтерИмидж/.

Занимава се с публични комуникации повече от 20 години и работи като консултант на редица корпоративни и институционални проекти.

Понастоящем е Председател на Българската Асоциация на ПР Агенциите БАПРА.

Катя е магистър по международни икономически отношения от УНСС София, специализира маркетинг и реклама последователно в Белгия и Германия. Омъжена е, с две деца.

Жури в категориите:  Корпоративна комуникационна кампания, Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност, Комуникационен проект в неправителствения сектор, Комуникационен проект в публичния сектор, Зелени комуникации и градска среда, Комуникационен проект за продукт или услуга, Комуникационна агенция на годината, Вътрешен комуникационен отдел на годината.

 

finРосен Мисов, изпълнителен директор на БАР. Росен Мисов има 20 годишен управленски опит в сферата на корпоративния маркетинг и комуникациите, индустриалните проекти и публично-частни партньорства. Работил е 12 години като мениджър „Външни връзки“ в Проктър енд Гембъл Балкани, а от 2012 г. е изпълнителен директор на Българската асоциация на рекламодателите  и член на Управителния съвет на Националния съвет по саморегулация (НСС).

Жури в категориите:  Корпоративна комуникационна кампания, Комуникационен проект за продукт или услуга, Комуникационна агенция на годината, Вътрешен комуникационен отдел на годината, Студентски комуникационен проект.

Проф. Милко Петров, председател на БААК.

Жури в категориите: Специално събитие, Комуникационен проект на медия,  Имиджмейкинг, Студентски комуникационен проект.  

Krasi_3 finКрасимира Величкова е Директор е на Българския дарителски форум (БДФ) от 2008 г. БДФ е най-голямата членска организация на фондации и компании – дарители в страната. Преди това Красимира е работила като мениджър “Развитие и партньорства” в сдружение „Алтера” и като мениджър “Финансирания и развитие” във фондация „Работилница за граждански инициативи”. В момента е член на Почетния тръст на Международната награда на херцога на Единбург, на Обществения борд на TELUS International, на доброволческата платформа Time heroes и член на Настоятелството на фондация “Промяната” (част от мрежата на Reach for Change). Завършила е културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Жури в категориите: Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност, Комуникационен проект в неправителствения сектор, Комуникационен проект в публичния сектор, Зелени комуникации и градска среда, Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding.

 

fin

Георги Кузмов, главен секретар на рекламния фестивал „Mediamixx“. Георги Кузмов е създател на фестивала Mediamixx, който вече 23 години събира професионалистите от медийния бизнес. В момента Кузмов е директор на „BTI Studios LTD” за България и Sales мениджър на същата компания за Централна и Източна Европа. Бил е репортер в различни вестници, радиа и телевизии. Ръководил е две списания като главен редактор. През годините е бил водещ и продуцент на музикални, икономически и политически телевизионни предавания, както и програмен директор в две телевизии у нас. Занимавал се е с международна дистрибуция на телевизионни канали и програми. Директор и организатор на международни фестивали и събития в България и чужбина.

Жури в категориите: Проект за вътрешни комуникации, Специално събитие, Комуникационен проект на медия, Кризисни комуникации, Дигитална кампания или проект, Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Brandin, Имиджмейкинг.

 

finМаксим Майер, редакционен директор и управител на сп. „Мениджър“. Максим Майер е редакционен директор и управител на списание „Мениджър“. Бил е зам.-главен редактор на в. „Стандарт“, старши репортер в „168 часа“, главен редактор на списание „Жената днес“, директор на в. „Сега“. Завършил „Журналистика“ в СУ „Свети Климент Охридски“.

Жури в категориите: Корпоративна комуникационна кампания, Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност, Комуникационен проект в неправителствения сектор, Комуникационен проект в публичния сектор, Зелени комуникации и градска среда,  Комуникационен проект за продукт или услуга, Кризисни комуникации.

 

fin

Надя Маринова, главен редактор и управляващ мениджър на b2b медия. Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bgManifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, „Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars Технологичният форум Sharks in IT и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к „Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др. Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”. Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Жури в категориите: Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност,  Комуникационен проект в неправителствения сектор, Комуникационен проект в публичния сектор, Зелени комуникации и градска среда, Проект за вътрешни комуникации, Кризисни комуникации,   Дигитална кампания или проект,  Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding.

 

 

fin

Ина Георгиева, главен редактор на сп. „Твоят бизнес“. Ина Георгиева е главен редактор и издател на сп. твоят БИЗНЕС и сп. твоята ВАКАНЦИЯ. Завършила Музикално училище и Музикална Академия с флейта и композиция, от първия си работен ден е журналист – първоначално в радиа и телевизия в родния си град Плевен. Била е пресаташе на Агенцията за малки и средни предприятия. От 15 години издава изцяло българското списание “твоят БИЗНЕС”, което се наложи като авторитетна медия с насока съм малкия и средния бизнес. От 5 години медията реализира изключително успешния си проект “Мениджърите споделят”. Ина Георгиева е носител на приза Missis Lady 2016. Тя е една от малкото дами, която тества и пише професионално за нови автомобили в авторска рубрика в медията си.

Жури в категориите: Проект за вътрешни комуникации,  Специално събитие, Комуникационен проект на медия,   Имиджмейкинг,  Студентски комуникационен проект.

 

finКирил Вълчев, водещ в „Дарик радио“.  Кирил Вълчев е автор на обзорното политическо предаване „Седмицата“ на Българското национално Дарик радио, което обобщава най-интересното от изминалата седмица с депутати, министри, политолози, социолози, хора на науката, образованието и културата. В сборника „52 седмици“ са събрани негови политическите есета, с които започва „Седмицата“ всяка събота. През декември всяка година е водещ на предаването „Годината“ – 12 часа радио-маратон с участието на държавните и партийни лидери на България, част от който е и представянето на резултатите от класацията „Политик и събитие на годината“. Като кореспондент на радиото отразява събития по целия свят и вече е бил в 177 от 193 държави – членове на ООН. Работил е като репортер в редакция „Информация за чужбина“ на Българската телеграфна агенция.

Жури в категориите: Специално събитие, Комуникационен проект на медия, Имиджмейкинг, Студентски комуникационен проект.