Етичната комисия към БДВО ще връчи Специална награда в рамките на 17-я PR Приз

0

Комисията по професионална етика към Българското дружество за връзки с обществеността (КЕ към БДВО) ще връчи своята традиционна вече Специалната награда. Това  ще  се случи по време на награждаването на отличените проекти, участвали в 17-тото издание на PR Приз, на 18 май т.г., от 19:00 ч. в Софийска градска художествена галерия.

Целта на наградата е да насърчи пиар-специалистите в своята работа да прилагат, да следват  и да се уповават на Етичния кодекс и заложените в него принципи. Членовете на КЕ ще изгледат всички публични представяния и ще ги оценяват по критерии,  отделни  от тези Журито на PR Приз.

„Във вълнуващо очакване сме да оценим и да връчим Специалната награда на Етичната комисия към БДВО. За нас това е също специален момент, защото след обновяването на състава, поехме редица отговорности, сред които популяризирането на Етичния кодекс. Достигането на неговите принципи и насърчаването на тези, които ги прилагат отговорно, се получава с най-широк отзвук през престижни събития като PR Приз.“ – посочиха експертите от КЕ.

Носител на първата награда на КЕ през 2015 г. стана Национална агенция по приходите с проекта „Влез в час с данъците“. През 2016 г. вторият носител бе „Британски съвет България“ за проекта „5-ти Софийски фестивал на науката”.

Share.

Comments are closed.