Две награди в PR Приз 2021 ще отличат проекти за спазване на високи етични стандарти

0

Тазгодишното издание на PR Приз е в активна фаза на набиране на кандидатури. Освен върху промяната на комуникационната среда, предизвикана от Covid-19, то ще постави акцент и върху спазването на етичните правила.

“Последните две години бяха изключително динамични. Някои бизнеси трябваше да се справят с предизвикателствата на бързия растеж, докато други бяха поставени в невъзможност да продължат работа. Без значение дали искат агресивно да се позиционират на благодатен пазар или се борят за оцеляване, бизнесите са склонни да проявяват крайности в комуникационните си активности”, коментира Пепи Димитрова, председател на Комисията по професионална етика /КПЕ/ към БДВО. “Това ни мотивира да поставим акцент върху правилата – да насърчим участниците в конкурса да включат в представянето си темата за етиката наравно с тази за ефективността и резултатите”, допълват от КПЕ.

Тази година в конкурса ще бъдат връчени: Награда за корпоративна кампания/проект & Награда за кампания/проект на гражданска организация, като критериите за оценка вече са качени на сайта на БДВО.

Спазването на принципите, залегнали в Софийската харта за етични комуникации, е задължително условие проектите и кампаниите да бъдат допуснати в конкурса. А целта на Комисията е да открие онези комуникационни специалисти и екипи, за които получаването на тази специална награда ще бъде важна оценка за положените усилия именно в тази насока.

Убедени сме, че открояването и насърчаването на добрите практики ще повлияе положително на комуникационния сектор и средата, в която работим. И вярваме, че по време на тазгодишните представяния ще видим не само добри резултати и постигнати цели, но и реално отношение към етичния аспект в комуникациите”, каза д-р Яна Събева от КПЕ.

Проекти се приемат до 21 май 2021г., публичното онлайн представяне на кампаниите пред жури ще се състои на 29 и 30 май 2021 г., а обявяването на победителите ще се случи през месец юни.

Пълният регламент открийте тук.

Share.

Comments are closed.