Дарина Мантарова – студент в УНСС е победител в тазгодишното издание на конкурса Mtel PR Challenge 2015

Дарина Мантарова, студент специалност „Маркетинг” в УНСС, е победителят в петото издание на студентския конкурс, организиран от БДВО с подкрепата на Мтел – Mtel PR Challenge 2015. Журито в състав Дебора Апостолова – старши специалист комуникации и социални медии и Биляна Дражева – Мениджър вътрешни комуникации избра победителката измежду седем финалисти. На 27.04.2015 г. студентите представиха своите разработки по темата „20 години Мтел“, като бяха подготвили две концепции за отбелязването на годишнината на телекома – едната предназначена за вътрешни публики, а другата – за външни.

Дарина Мантарова получи своята награда- таблет Samsung Galaxy Tab S на 30.04.2015 г. в централата на Мтел, като наред с това имаше възможност да се запознае с PR екипа на компанията и да види работния процес в сърцето на телекомуникационния оператор. След края на обиколката тя си пожела някой ден да има реалната възможност да бъде част от екипа на Мтел.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg