Български дарителски форум в търсене на най-голям корпоративен дарител

0

БДВО традиционно е партньор на наградите, които за първи път са отворени и за организации не-членове на БДФ

Петнадесетото издание на наградите за филантропия и отговорно дарителство по традиция ще отличи социалноотговорните инициативи на компаниите и най-успешните им партньорства с граждански организации през предходната година. Наградите са в няколко категории – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото), също така за най-сполучлив съвместен проект между компания и неправителствена организация.

За първи път тази година номинации или самономинации в категорията за партньорство могат да правят не само членове на БДФ, а всички компании или граждански организации, които са имали съвместни инициативи. Допустими са до две номинации или самономинации от една компания или организация. В тази категория се търсят партньорствата, които са работили ефективно и са допринесли за решаването на реален проблем.

Безпрецедентната дарителска активност заради пандемията от коронавируса провокира БДФ да включи в конкурса допълнителна категория за най-добро партньорство между компания и гражданска организация в кризата с COVID-19. Тази награда ще отличи съвместните усилия на бизнеса и гражданския сектор за преодоляване на последиците от пандемията в периода между март и юли 2020 г. Дейностите трябва да са в отговор на спешни нужди, породени от кризата.

Кандидатури за конкурса Най-голям корпоративен дарител се приемат до 17 часа на 31 октомври 2020 г.

Формуляр за кандидатстване и цялата информация за конкурса могат да бъдат намерени на  сайта на Българския дарителски форум.

Share.

Comments are closed.