Актуално

Здравейте колеги, 
Пред Вас е обновеното издание на информационния бюлетин на БДВО – PRактики. За мен е удоволствие, че още в началото на мандата ми като председател на организацията, успяхме да изпълним един поет ангажимент и да пренесем нашият комуникационен инструмент, който вече натрупа 10 години история и стотици броеве, в дигиталната ера. Вярвам, че новият формат ще ви допадне, че на страниците му ще намирате интересна, полезна и важна информация за развитието на професията, дейността на БДВО, световните тенденции и локалните им измерения. 
Разбира се, както и досега, PRактики е мястото, където можете да представите своите успешни кампании, да споделите опита си при решаване на професионални казуси, да изразите мнение и позиция по актуални въпроси. С колегите от Управителния съвет на БДВО и екипът, който създава изданието сме на Ваше разположение, защото съм убедена, че споделяме обща цел – да утвърждаваме и развиваме нашата общност, да повишаваме своят професионализъм и да превръщаме PR професията в страната във все по-уважавана, желана, разбирана и даваща добро място за кариерно развитие на тези, които имат волята, амбицията и таланта да ѝ се посветят. 
Приемайки избора да бъда председател на първата професионална организация в страната, се ангажирах да работя за това да надградим заедно най-доброто от постигнатото до сега, да модернизираме и подобряваме различните дейности, които осъществяваме, да увеличаваме ползите за членовете и чрез свършеното да изпълняваме основната си мисия за утвърждаване на авторитета на професията ни в обществото. Обновяването на PRактики е само една първа стъпка. Скоро предстои да заработи и Обществен съвет към БДВО, стартирахме набирането на проектите в PR приз 2019 и търсенето на новия носител на стипендията на името на проф. Тодор Петев. Съвсем скоро ще проведем и първото за 2019 г. обучение на тема презентационни умения и това е само началото. 
Очаква ни наситена програма, много положителни емоции, добронамереност, сътрудничество и положителни резултати, които, сигурна съм, ще постигнем заедно! 

Илияна Захариева, председател на БДВО за 2019 и 2020 г. 

 

Стартира приемът на проекти за участие в PR Приз 2019 Influencing the Influencers

Деветнадесетото издание на конкурса ще отличи постиженията на гилдията, повлияли обществото през изминалата година. Новото тази година е разширената категория „Имиджмейкинг и/или кампания с инфлуенсъри“. “Инфлуенсър маркетингът беше във фокуса на комуникационните специалисти в цял свят през последните две години и вярвам, че колегите ще представят най-добрите си кампании и инициативи в сегмента. В категорията продължават да попадат и политическият имидж, изграждането на репутация и личният ПР”, коментира Илияна Захариева – председател на УС на БДВО. 

Програма 2019 – основни акценти

Извън строгите редове на официалната програма за 2019 г., приета на последното общо събрание на БДВО, можем да определим нейната философия с няколко думи – сътрудничество, модернизация, надграждане, резултати.

БДВО през 2018 г.

Поставяме рекорди, за да можем да ги подобряваме! 2018 година беше изключително динамична за БДВО, освен традиционните за организацията ни инициативи, реализирахме някои за първи път.

Моите три – блиц разговор с УС 

Отговори на три кратки и толкова трудни за отговаряне въпроси: Какво е ПР-ът? Каква е мотивацията да ПРодължиш? ПРичините да си в БДВО?

Креативни комуникации – мисията възможна с академични и емпирични познания

В отговор на обществения дебат за стойността на образованието по ПР  у нас и убедеността ни, че БДВО е призвана да работи за развитието на професията, стартирахме практическа програма за обучение на студенти от специалността Връзки с Обществеността към Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.